Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Snarky Puppy – Križanke (22.6.2019)

22 junija, 2019 @ 21:00 - 23:59

Musicology Barcaffe sessions Slovenija vabijo na zaključni koncert Jazz Festivala Ljubljana, ki bo hkrati tudi finalni koncert druge sezone serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions Slovenija. V Ljubljano na povabilo Cankarjevega doma, Kina Šiške in Musicology Barcaffe Sessions prihaja s tremi grammyji ovenčan glasbeni kolektiv Snarky Puppy!

Gre za eno najbolj atraktivnih glasbenih zasedb tega stoletja, ki briše meje glasbenih žanrov in oblikuje svojega. Na koncertu bomo uživali v redkem in prefinjenem spoju izčiščene kompozicije, harmonije in improvizacije s prvinami fusiona.
Kolektiv Snarky Puppy, z ljubkovalnim vzdevkom »The Fam«, so bili leta 2004 ustanovljeni v teksaškem Dentonu, sestavlja več kot 30 glasbenikov, zbranih okoli basista, skladatelja in vodje Michaela Leagua. Na koncertu se bo predstavilo 12 članov zasedbe; vsak nastop je edinstvena izkušnja tako zaradi različne zasedbe glasbenikov kot tudi drugačnega instrumentarija. Snarky Puppy so prejemniki nagrade grammy za dva albuma in za najboljši koncertni nastop.

»Eden najbolj vsestranskih sestavov na planetu danes.« Rolling Stone

»Morda niste opazili, vendar naš svet pripada bendu Snarky Puppy, in preostali v njem samo bivamo.« »Propulzivna in vzajemno uglašena, energična inštrumentalna zasedba s fanatično skupnostjo navdušencev.« The New York Times

»Številni glasbeniki poskušajo jazz pripeljati v sodobnost. Bendu Snarky Puppy, newyorškemu kolektivu s teksaškimi koreninami, to uspeva z levo roko.« – SF Chronicle

Podrobnosti

Datum:
22 junija, 2019
Ura:
21:00 - 23:59
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/356657485169299/

Organizator

Musicology Barcaffè Sessions

Prizorišče

Križanke
Trg francoske revolucije 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map