Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Vasko Atanasovski Trio praznuje 10 let – BOŽIDAR, Ljubljana (20.4.2019)

april 20 @ 21:00 - 23:59

€15 – €18

Vasko Atanasovski Trio je raznovrsten in izvrsten udarec “visokoenergetske vitaminske muzike” in je čisti unikum v lokalni, regionalni in svetovni glasbeni krajini. Na praznovanje desetletnice tria vabi BOŽIDAR in predstavlja izvajalca.

“Vasko Atanasovski ima za seboj tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini, po raznih koncih Evrope in v Indiji. Ena od številnih posebnosti brezkompromisnega tria je, da je nedavno postal četverec, saj je svoji postavi končno dodal manjkajoči člen ritem sekcije. Trio torej poleg Vaska sestavljata divje opletajoči bobnar in tolkalec Marjan Stanić, eklektičen kitarist Dejan Lapanja in lani priključen legendarni kontrabasist Žiga Golob, ki je že dve desetletji eden vodilnih basistov v regiji.

Ekstatičnost brez kančka rezerve je prepoznavna značilnost nastopov tria. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga poznamo po sodelovanjih z glasbeniki hudih renomejev (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski, Marc Ribot…), po mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov. Vabljeni na ‘Pomladni koncert’!”

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala
Žiga Golob – kontrabas

///

Vstopnina:
15eur – predprodaja preko mojekarte.si
18eur – na vratih, na dan dogodka

Podrobnosti

Datum:
april 20
Čas:
21:00 - 23:59
Cena:
€15 – €18
Dogodek Tags:
, , , ,

Organizator

BOŽIDAR

Prizorišče

BOŽIDAR
Vilharjeva 11
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map