Blake Shelton z novim albumom

Napopularnejši country glasbenik trenutno je izdal novo ploščo

Danes je dan, ki so ga oboževalci country pevca Blaka Sheltona nestrpno čakali, saj je izšel njegov najnovejši album “TEXOMA SHORE“ (Založba: Warner Bros. / Warner Music Nashville).

Naslovnica albuma

Novi album je naslednik lanskoletnega najbolj prodajnega country albuma “If I’m Honest“, ki je izšel 20. maja 2016. Za to delo je Blake Shelton prejel veliko priznanj in pohval. Maja letos je bil izbran za najboljšega country izvajalca (Top Country Artist at the Billboards Music Awards). Je tudi prvi country izvajalec, ki je prejel nagrado za najboljši album med vsemi glasbenimi zvrstmi (All-genre Favorite Album category at the People’s Choice Award) ter najbolj priljubljeni country izvajalec (Favorite Country Artist at the People’s Choice Award).

Pevec je veliko poletnih počitnic preživel ob jezeru Texoma, zato ga nanj vežejo lepi spomini. Novi album je bil posnet dobesedno na obali jezera. Tako album predstavlja zaokroženo celoto njegove ljubezni do omenjenga jezera in ljubezni do country glasbe. To je verjetno tudi razlog, da se album imenuje ”Texoma Shore“.

Na albumu je 11 novih skladb.

Pevec je prvo zapisano skladbo z novega albuma izdal že 8. septembra 2017. Skladba je bila že v prvih šestih tednih predvajanja na lestvici Top 10 z več kot 11 milijoni predvajanj. Revija Rolling Stone jo je poimenovala kot “naslednja uspešnica country poročnih skladb”.

Zanimiva je anekdota o nastanku pesmi “Turnin’ Me On“. Blake je o tem dejal:

V začetku leta 2017, mislim, da sem bil v Baton Rouge, sem sam sedel na avtobusu. Po glavi se mi je vrtela neka melodija, zato sem jo začel preigravati na kitari. Melodiji se je počasi pridružil refren. O tem se imel res dober občutek, zato sem ga zapisal.

Kot je v zadnjih letih že navada, sem poklical prijateljico Jessi Alexander. Navdušeno sem ji povedal o melodiji in refrenu, ki se mi vrtita v glavi.  Dejal sem, da resnično mislim, da sem na dobri poti, ampak potrebujem njeno pomoč pri pripravi besedila. Tako smo skupaj z Jessi in Joshom Osbornom ustvarili novo skladbo.

Seznam skladb na albumu:

1.I’ll Name The Dogs (Matt Dragstrem, Ben Hayslip, Josh Thompson)

2.At The House (Jamie Moore, Craig Wiseman)

3.Beside You Babe (Abe Stoklasa, Mark Trussell)

4.Why Me (Ashley Gorley, Dallas Davidson, Ross Copperman)

5.Money (Craig Wiseman, James Bailey, Ryan Ogren)

6.Turnin’ Me On (Blake Shelton, Jessi Alexander, Josh Osborne)

7.The Wave (Josh Osborne, Ross Copperman)

8.Got The T-Shirt (Matt Jenkins, Jessi Alexander, Chase McGill)

9.Hangover Due (Craig Wiseman, Matt Dragstrem)

  1. When The Wine Wears Off (Ashley Gorley, Rhett Akins, Ross Copperman)
  2. I Lived It (Ashley Gorley, Ben Hayslip, Rhett Akins, Ross Copperman)

Producent Scott Hendrick.

Prisluhnite zgoraj omenjeni skladbi “Turnin’ Me On“.

Album je na voljo:

Spletna stran izvajalca / iTunes / Amazon / Google play

Avtor prispevka: Darja Š.

Foto: spletna stran izvajalca