Večer vrhunskega blues/rock vokala v Zagrebu

Ameriška blues/rock pevka Beth Hart je v okviru evropske turneje na petek 10.11.2017 obiskala tudi zagrebški klub Boogaloo. Dobro seznanjeni z njenimi vokalnimi sposobnostmi smo se na njen koncert odpravili polni pričakovanj. Pa jih je Beth Hart, ki v okviru turneje predstavlja svoj zadnji album ´Fire On The Floor´ izpolnila?

Kot uvertura v obetavni koncert je ob 20:30 s svojo zasedbo nastopila poznana back vokalistka hrvaške skupine Parni Valjak, Tina Kresnik. Pevka, ki je že dolga leta članica ene najbolj znanih hrvaških skupin, je bila vsekakor odlična izbira organizatorja. V svoje kratkem, a kvalitetnem nastopu je pokazala, da se s svojimi vokalnimi sposobnostmi odlično obnese tudi kot samostojna pevka. Posebej je presenetila s skladbo ´Dok Je Tebe´ v kateri je na oder povabila tudi Akija Rahimovskega, ter z odlično cover izvedbo skladbe ´Rock´n´Roll´ skupine Led Zeppelin.

Po končanem nastopu Tine Kresnik je sledila pol urna pavza za pripravo odra glavne atrakcije večera. Ob 21:30 je v velikem slogu na oder ob glasbi tri članske spremljevalne zasedbe na oder prišla Beth Hart. Takoj po prvi skladbi je bilo prenapolnjeni dvorani kluba Boogaloo kristalno jasno, zakaj je trenutno ena najboljših vokalistk na svetu. S svojim značilnim glasom je od samega začetka koncerta pa do konca na trnih držalo celo publiko. Na zadnjih dveh albumih je Beth Hart sicer zelo baladno razpoložena, tokrat pa kakšnih pretiranih nežnosti nismo poslušali. Po navdušenju publike sodeč je bilo več kot očitno, da Beth raje vidijo v vsej svoji vokalni razsežnosti v pravih blues/rock skladbah.

Da. Z Beth Hart smo dobili po kar smo prišli.

Da pa Beth ni le odlična vokalistka, je pokazala tudi v nekaj skladbah, ki jih je odigrala na klavirju v dveh skladbah pa tudi na kitari. Turnejo je 45 leta pevka začela na Nizozemskem in je očitno še v polnem zagonu, saj ji energije na odru ne manjka. Evropski del turneje zaključuje 29.11.2017 na Norveškem, dan po nastopu v Zagrebu pa jo je moč videti tudi v Beogradu. Njena spremljevalna zasedba sicer ni kak večji presežek, ampak ne moti, saj je center pozornosti tako ali tako upravičeno namenjen njej. Z užitkom bi si ogledali njen koncert v duetu z znanim kitaristom Joejem Bonamasso, s katerim je posnela tudi dve plošči, ampak to je za evropski trg verjetno zgolj pobožna želja.

Pohvaliti moramo tudi ozvočenje in tonskega tehnika v dvorani, saj je bilo vse slišano zelo kvalitetno s pravim poudarkom na Beth Hart. Glede na odličen odziv publike v do zadnjega kotička napolnjenem klubu, pa močno stiskamo pesti, da bomo grammy nominiranko Beth Hart kdaj lahko poslušali tudi v Sloveniji. Za oboževalce se ji očitno ni bati, saj je bilo med publiko precej Slovencev. Karizmatični pevki pa očitno ne manjka navdiha za nadaljnje delo.

Do naslednjič in hvala Beth Hart za odličen nastop.