Stray Train za kratek čas omogočajo poslušanje celotnega albuma »Blues from Hell«

Priporočamo dobro mero blues rocka s Stray Train

Poslušajte ‘Blues from Hell- The Legend of the Courageous Five’  na Soundcloudu TUKAJ

Blues From Hell bo izšel 24. novembra pri založbi SAOL in Dallas Records kot CD, vinil in na vseh večjih digitalnih platformah za predvajanje glasbe, zato si čimprej priskrbite svoj izvod! Stray Train ga bodo v živo predstavili v Kinu Šiška, dan kasneje 25. novembra!

Naslovnica plošče

Stray Train po tračnicah drvijo naravnost k vam v ušesa! Slovenski blues rockerji v celoti »streamajo« svoj nov album »Blues From Hell – The Legend Of The Corageous Five« – 12 pesmi nealektrenega in nagroovanega blues rocka. Po končani promociji zelo dobro sprejetega »Monkey«albuma širom Evrope, se je kvintet zaprl v prostor za vaje in začel ustvarjati material za novo ploščo. Pevec Luka Lamut se spominja, kot bi bilo včeraj:

»S pisanjem pesmi za ‘Blues From Hell – The Legend Of The Corageous Five’ smo začeli skoraj takoj po izidu prvega albuma. Nove ideje so kar vrele iz nas. Z bendom smo se zaprli v prostor za vaje in skupaj nemoteno ustvarjali – način, za katerega verjamemo, da je počasi v zatonu.«

V prvi vrsti je »Blues From Hell – The Legend Of The Corageous Five« zelo osebno izpoveden album za vse člane benda:

»’Blues From Hell’ v prenesenem pomenu predstavlja vse, kar smo kot bend in kot ljudje – vse kar nas osrečuje, žalosti in vse kar nas razjezi. ‘ The Legend Of The Corageous Five’ po drugi strani predstavlja pogum, ki je potreben, da stojimo za svojimi dejanji. Kogar zanima, kako to v praksi izgleda, naj si pride ogledat kak naš koncert!«

Intenzivno delo v zelo kratkem času je bendu nedvomno v velik plus:

»‘Blues From Hell – The Legend Of The Corageous Five’ je drugačen od našega prvega albuma. Veliko bolj je usmerjen in osredotočen, vendar obenem tudi bolj raznolik. Že od začetka smo točno vedeli kaj bi radi in v katero smer gremo. Nobenih bližnjic nismo ubirali. Mislim, da je glavni razlog to, da smo se v teh dveh letih res dodobra spoznali. Veliko stvari se nam je zgodilo v relativno kratkem času in postali smo res dobri prijatelji – ta kemija se čuti tudi na albumu. In to je nekaj, česar denar ne more kupiti!