Testament, Annihilator, Death Angel • Kino Šiška (2017)

Praznik thrash metala v Kinu Šiška

Kino Šiška je tokrat v sodelovanju z Dirty Skunks ponudil pravo poslastico za vse ljubitelje thrash metala. Koncert je bil temu primerno že nekaj dni vnaprej razprodan. Udeležili smo se ga poslušalci s cele Slovenije, lepo število jih je prišlo tudi s Hrvaške, iz Italije in Avstrije.

Death Angel

Prvi so nastopili udarni Kalifornijci Death Angel, ki so resnično navdušili z izjemno energijo in močno intenziteto nastopa, ki so ju nepretrgoma držali od samega začetka do konca njihovega izvajanja. Vodilni vokalist Rob Cavestany je očaral s svojim prepoznavnim agresivnim, a hkrati tudi barvitim glasom, publiko pa je prepričal tudi s prodornimi vmesnimi nagovori. Inštrumentalni člani so v vseh komadih v dobrem kolektivnem duhu tvorili kleno in masivno ritmično strukturo, ki so jo seveda nadgradili tudi s kakšnim vratolomnim kitarskim solom.

Annihilator

Sledila jim je kanadska skupina Annihilator. Ravno tako kot Death Angel in Testament so tudi oni več kot trideset let stara skupina in temu primerno so tudi oni zamenjali precej članov, s tem da je pri njih ostal v zdajšnji zasedbi samo še ustanovitelj, vodilni vokalist in kitarist Jeff Waters. Posledično so se slogovno zelo spreminjali. Skozi zgodovino svojega delovanja so nihali med thrash, heavy, speed in celo industrial metalom, niso pa žal nikoli več dosegli kvalitete prvotne zasedbe in prvega albuma Alice in Hell. Predvsem so moteče revno oblikovane ritmične linije, zlasti bobnar ni prepričal, celotna izvedba na tem koncertu pa je bila tudi precej mlačna in rezervirana. Namesto kvalitete glasbe so raje ponudili publiki prazno poziranje in skakanje na odru ter razne soundtrack vložke med komadi.

Testament

Na koncu pa je vendarle poskrbel za višek večera legendarni Testament, ki je poslušalce spravil v ekstazo, skandiranje, moshpite in seveda crowdsurfing. Chuck Billy je s svojim glasom in neponovljivo karizmo ponovno navdušil. Razred zase je bil vodilni kitarist Alex Skolnik, ki je jemal dih s svojimi hipervratolomnimi solažami, skupina kot celota pa je za razliko od Annihilator ohranila pristen groovy thrash sound stare šole. Lahko jim zaželimo samo še veliko uspeha v nadaljevanju njihove turneje Brotherhood of Snakes.  En od koncertov  te turneje je bil tudi nocojšnji.

Tekst: Andrej Kopač

 

Foto: Klemen Udovč