LOS VENTILOS • ORTO BAR (8.12.2017)

#AVEŠ da Los Ventilos igrajo v Orto baru?

Odličen uvod v koncertno leto nam je nakazal napovednik koncerta ljubljanske skupine Los Ventilos v Orto Baru. Fantje, ki imajo za seboj že kar spodobno dobo delovanja (točnega datuma se bojda ne ve), so šli skozi svojo dobo s precejšnimi spremembami. Največ jih je doživel vokalni del, ampak se jim je uspelo ustaliti s trenutnim pevcem Urbanom Severjem, v začetku lanskega leta pa so izdali svojo četrto ploščo z naslovom #AVEŠ.

Koncert se je odvijal v manjši dvorani kluba Orto Bar, kjer je sprva kazalo na izredno slabo udeležbo, vendar se je do začetka koncerta publika s spodnjega dela kluba preselila v zgornji del. Fantje so koncert začeli nekaj čez 22:00 uro s skladbo “Pod črto”. Sledilo je še nekaj poznanih skladb, nato pa repertoar popestrili z zanimivo idejo in nam v koncertu premierno predstavili sedem novih skladb. Zanimal jih je odziv in moramo priznati, da je nov material kvaliteten in izredno poslušljiv, kar pa se je izkazalo tudi na odzivu razživete publike (predvsem oboževalk v prvi vrsti). Urban Sever nam je po zaigranih novih skladbah v letu 2018 obljubil celo nov album, kar bi bilo prijetno presenečenje glede na to, da pri Los Ventilos nismo navajeni pretirane hitre frekvence izdajanja novih albumov. Poleg novega materiala smo lahko prisluhnili tudi že poznanim uspešnicam (Vanilija, Čas, Ne gledam nazaj…)

Koncert lahko resnično pohvalimo saj kakih “kiksov” nismo zaznali, fantje pa so očitno odlično uigrani. Urban Sever je bila pametna odločitev za njihov vokalni del, saj je sposoben konkretnega razpona, za seboj pa ima tudi že ustrezno kilometrino. Plošča #AVEŠ je bila ena boljših slovenskih izdaj lanskega leta in temu primeren je bil tudi koncert v Orto baru. Odvijal se je brez pretiranih monologov med skladbami, saj so fantje prijetno atmosfero pokonci držali s svojo glasbo in nekaj manj kot dve uri dolg repertoar izpeljali odlično.

Držimo pesti, da nadaljujejo s trenutno formo, saj nove skladbe resnično obetajo. Hkrati pa navijamo, da izpolnijo tudi obljubo o novem albumu. Koncert je bil vsekakor prijeten uvod v leto 2018.

Los Ventilos so:
 • Boštjan Gradišek – kitare
 • Miha Petrovič – bobni
 • Martin Lunder – kitare
 • Nace Jordan – bas
 • Urban Sever – vokal
Odigrane skladbe:
 1. Pod črto
 2. Punca
 3. Ko gre marec v april
 4. Naj gre mimo (trajekt)
 5. Vanilija
 6. Bipolarna
 7. Ure
 8. Džemovača
 9. Čas
 10. Drevo bo vedelo
 11. Odpri ventile
 12. Ne gledam nazaj
 13. Prenaglas
 14. Jeseni
 15. Okoli mene
 16. Scrilex
 17. Spodaj zebe
 18. Svet na rami
 19. Čas
Foto galerija: