Green Note Collective predstavlja prvi single Cesta mesta

1150

“Skladba Cesta mesta govori o novih začetkih, stare stvari vodijo v pozabo, pridejo pa nove, verjetno tudi boljše.” Andrej Prezelj, en od ustanovnih članov funky kolektiva, o prvem singlu zasedbe Green Note Collective.

Zasedba, katere jedro sestavljajo kitarist Andrej Prezelj, basist Jurij Repar in bobnar Martin Rošer, je začela z delovanjem leta 2013. V snemalnem studiu v Celju so med jammanjem zasnovali temelje sodelovanja, kmalu pa medse povabili še klaviaturista Gašperja Korelca in pevko Doris Markač. V letu in pol delovanja so z dobro glasbeno kemijo ustvarili lepo število obetavnih avtorskih skladb (navdih črpajo s palete različnih žanrov – od funka, rocka, bluesa, do jazza in popa), vendar je kolektiv v tej postavi zaradi obveznosti članov v drugih glasbenih skupinah prenehal delovati. Lani je prevladala moč nostalgije in želja po ponovnem skupnem ustvarjanju. Z jasno filozofijo o nadaljnem delovanju glasbenega kolektiva GNC – jedro ostajajo trije ustanovni člani, ki za vsako novo skladbo k sodelovanju povabijo še dva različna izvajalca, so se zopet lotili dela.

Na ta način je nastala pesem Cesta Mesta, izbrana tudi v razpisu Vala 202, Imamo novo glasbo. Prvi single, ki so ga posneli z gostujočima glasbenikoma, vokalistko Valentino Reberšak in klaviaturistom Denisom Horvatom, se tako že od konca decembra 2017 redno vrti na radijskih postajah (Val 202, Radio Si, Prvi.)

Cesta mesta, funky pop skladba s preprosto melodijo in prepričljivim ritmom, za katero se po napovedi članov kolektiva obeta tudi videospot, je posneta v studiu glasbene šole BASE v Mariboru. Vabljeni k poslušanju!

 

Besedilo – Doris Markač

Andrej Prezelj  – kitare

Jurij Repar – bas kitara

Martin Rošer – bobni

Valentina Reberšak –  vokal (gostja)

Denis Hrovat – klaviature (gost)

Produkcija & master: Fedja Juvan (Studiogroove)

Tonski mojster: Danilo Ženko (GŠ BASE)

FB stran: Green Note Collective