Se poslavljajo tudi Slayer?

Slayer napovedali zaključek svoje glasbene poti po zadnji – poslovilni turneji

Kalifornijski thrash metalci Slayer bodo po zadnji – poslovilni turneji stopili s svoje glasbene poti. Legende thrash metala je najavil svoje načrte preko videa v katerem predstavljajo kompilacijo koncertnih in medijskih vizualizacij.

To poletje se Slayer odpravljajo na turnejo po Severni Ameriki, kjer jim bodo podporo držali Lamb Of God, Anthrax, Testament in Behemoth. Datumu koncertov na turneji bodo uradno najavljeni tekom tega tedna.

Skupina je bila na zadnji turneji v podporo njihovemu aktualnemu albumu “Repentless”, ki je izšel septembra 2015 pri založbi Nuclear Blast. Album je bil prvi po smrti njihovega ustanovnega člana, kitarista Jeffa Hannemana, katerega je leta 2011 ugriznil pajek na njegovem dvorišču. Zaradi infekcije, ki mu jo je povzročil ugriz pajka je njegovo telo začelo pešati, niso pa pomagale niti večkratne operacije. Hanneman je nato umrl leta 2013 zaradi ciroze jeter. Podpisan je pod veliko klasikami skupine Slayer, med drugim tudi “Angel Of Death” in “South Of Heaven”. Nadomestil ga je Gary Holt.

Od originalne postave (Kerry King, Tom Arraya, Jeff Hanneman, Dave Lombardo) pa v zasedbi Slayer manjka tudi Dave Lombardo, s katerim se je skupina razšla leta 2013. Zamenjal ga je Paul Bostaph.