Turneja 40 trips around the sun Slovencem najbližje v zagrebu

Ena najbolj cenjenih zasedb v zgodovini rock glasbe, bo zagrebškem Domu sportova nastopila v petek 9. marca 2018. Toto bodo Zagreb obiskali v okviru turneje “40 Trips Around The Sun”, katero bodo začeli 17. februarja v Kopenhagnu.

Zasedba Toto je bila ustanovljena leta 1976 v Los Angelesu. Skupina je šla skozi leta čez mnoge spremembe v zasedbi, trenutno pa kot Toto nastopajo: Joseph Williams (glavni vokal), David Paich (klaviature/vokal), Steve Porcaro (klaviature), Steve Lukhater (kitara/vokal). Na turnejah se jim pridružijo še: Lenny Castro (tolkala), Warren Ham (saksofon), Shem von Schroeck (bas) in Shannon Forrest (bobni).

Toto so znani po svojem glasbenem stilu, kateri kombinira prvine popa, rocka, soula, funka, progresivnega rocka, hard rocka, r&b, bluesa in jazza. Njihov aktualni, 14. album z naslovom “Toto XIV”, je izšel leta 2015. Njihov novi album z naslovom “40 Trips Around The Sun” izide 9. februarja. S tem albumom se bodo posvetili 40 letnici ustvarjanja in bo hkrati tudi povod za omenjeno turnejo.

Vse informacije o vstopnicah lahko najdete na povezavi: https://www.facebook.com/events/1884525635142180/

Še nekaj posnetkov preteklih turnej: