Eni najbolj cenjenih Indie rockerjev 21. stoletja se pridružujejo impresivnemu glasbenemu programu INmusic festivala #13

Interpol so že s prvimi koraki na sceni New Yorka v začetku novega milenija suvereno zavzeli pozicijo predhodnikov indie revolucije, katera bo spremenila glasbeno sceno za naslednje generacije. Ob “The Strokes”, “Yeah Yeah Yeahs” in celemu spektru zasedb iz Amerike  je Interpol petnajst let po preboju na mednarodno sceno ostala en najbolj cenjenih in najbolj aktivnih zasedb post-punka in indie revolucije v prehodu tisočletja.

Interpol so leta 1997 v New Yorku sestavili Paul Banks, Daniel Kessler, Carlos Dengler in Greg Drudy, katerega je že leta 2000 na mestu bobnarja zamenjal Sam Fogartino. Leta 2002 so izdali svoj studijski prvenec “Turn On The Bright Lights”, kateri je še petnajst let po izdaji prepoznan kot album, ki je obeležil prve generacije milenijcev in postal emblem najuspešnejše ameriške rock scene od grunge obdobja v začetku devetdesetih.

Kreativno moč in specifičnost zvoka so Interpol uspešno nadaljevali v naslednjih štirih pohvaljenih albumih – “Antics” (2005), “Our Love To Admire” (2007), “Interpol” (2010) in “El Pintor” (2014).  Z odhodom basista Carlosa Denglerja leta 2010 in izdaji četrtega albuma Interpol preide na štiriletni premor pred izdajo novega albuma, člani zasedbe pa se posvetijo solo projektom. Lansko leto je Interpol s svetovno turnejo obeležil petnajstletnico izdaje njihovega kultnega prvenca “Turn On The Bright Lights”, najavili pa so tudi delo na novem albumu, kateri izide letošnje leto. Poleg dveh potrjenih nastopov v Veliki Britaniji je premierni nastop na hrvaškem INmusic festivalu #13 en od redkih najavljenih nastopov skupine letos.

Interpol se na INmusic festivalu #13 pridružujejo velikim imenom: Queens Of The Stone Age, Nick & The Bad Seeds, Alice in Chains, David Byrneu, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes, in mnogim drugim.