Po uvodnem sprehodu čez OCEAN skupina ANIMA pošilja v javnost novo skladbo z naslovom SVETLOBA. Novo nastali rock band iz dolenjske v komadu SVETLOBA predstavlja svojo poetično in melanholično plat.
Avtor glasbe in besedila ter vokalist zasedbe ANIMA Boštjan Levičar o novi skladbi pravi:
‘’SVETLOBA govori o človeški naveličanosti in nepremišljenosti v trenutkih, ko bi morali stopiti skupaj, si pogledati v oči in nameniti nekaj pomembnih besed. Nepremišljenosti pogostoma sledi obžalovanje. Človek zelo pozno, mnogokrat prepozno ugotovi, koliko mu neka oseba ali dana stvar dejansko pomenita. Potrebno se je več pogovarjati, gojiti te medčloveške odnose in pozitivno presenečati ljubljene osebe.’’

Fantje iz skupine ANIMA pripravljajo svoj debitantski album. Trenutno je v procesu snemanja 13 avtorskih skladb, ki jih fantje snemajo v studiu Undergroud Šentjernej. Zavzetost in odločnost jim dajeta pogum, da skupaj ustvarjajo na podlagi izkušenj, ki so si jih nabrali tekom glasbene kariere. Delovanje v zasedbah Oko, Momento, Bonaparty, New Citizens, Bort Ross, Marijan Novina, Tadej and the Playfulness, Party Boys, Ad Libitum,…ekipi prinaša zrelost, kvaliteto in vztrajnost.
Od leta 2016; nastanka zasedbe, ANIMA vse svoje sile usmerja v ustvarjanje avtorske glasbe. Ta je sveža, oblikovana z različnimi vzorci glasbenih žanrov, besedila slonijo na vsakdanjosti, trenutkih sreče, žalosti in bede.
ANIMA se je premierno predstavila domači publiki novembra v Krškem in publiki v Ljubljani (OrtoBar). Po prvih odzivih s koncertov so fantje spoznali, da delajo v pravi smeri, kar je bila potrditev vloženega dela in truda.
Za pomlad in poletje načrtujejo nekaj koncertov, kjer bodo predstavljali svojo glasbo še naprej. Največ osredotočenosti pa je seveda na zaključevanju debitantskega albuma.
Anima
Boštjan Levičar – vokal, kitara
Goran Bijelić – kitara
Bojan Vojnović – bas kitara
Timotej Stanojević – bobni