Post-rock, romantika in Lusterdam

Lusterdam s prvo skladbo ‘Lepo mi godrnjaš’ na široko odpirajo vrata v svoj post-rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili. Band, ki ga sestavljajo sami filmarji, je za skladbo, s katero se prvič predstavljajo tudi izven koncertnih odrov, posnel tudi videospot v režiji Dafne Jemeršić.

Lusterdam so šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Čeprav so skupaj le kratek čas, zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki (in filmarji): gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in priznani režiser Ven Jemeršić (bas). Štiričlanska zasedba na valu vročičnega hajpa pripravlja prvenec in je tik pred tem, da se uveljavi kot ena od tistih nepozabnih glasbenih izkušenj.

Lusterdam so med 10 skladbami, ki bodo luč sveta ugledale maja na prvencu ‘Lusterdam’, za prvo skladbo, s katero se predstavljajo javnosti, izbrali ‘Lepo mi godrnjaš’. Skladba govori o rutini odnosa med partnerjema. Ljubezen med njima je še vedno prisotna, a junak zgodbe prevečkrat pozabi nanjo, bolj ga skrbi izguba svobode. Njeno godrnjanje mu pravzaprav prija, saj tako upa, da mu boljša polovica oprošča, čeprav z godrnjanjem. Tudi videospot sledi zgodbi skladbe – skozi interakcijo glavnih likov spremljamo njun odnos, ki je že davno postal rutinski. Namesto, da bi si večkrat izkazala ljubezen in težave reševala skupaj, vsak zase beži v svoj svet. Spot je režirala Dafne Jemeršić v njem pa v glavnih vlogah nastopata igralca Sara Horžen in Žiga Čamernik.