John F. Doe z novim singlom ‘Povej Naglas’ in napovedjo prihajajočega EP-ja

Blejska pet članska zasedba John F. Doe je zaključila z zimskim spanjem in nas v pomlad popeljala s svežim singlom Povej naglas, ki ga je pospremil tudi lyric video. Hkrati so ob izidu singla napovedali tudi izid digitalnega EP-ja, ki ga bomo lahko prvič slišali 6.6.2018, prav tako pa nam jeseni pripravljajo tudi izid albuma.

Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Pet let kasneje je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki Indie in Garage rocka. Po izidu prvenca je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records, pod katero bodo izdali tudi nadaljni obljubljeni material.

Sledeči album, kot napoveduje single Povej naglas, bo za razliko od prvenca, slovenski. Prav tako so besedila v večini delo benda, Povej naglas pa je ubesedil Dejan Krupić. Za lyric video je zaslužen Jaka Dornig, producent štiklca in tudi prihajajoče plošče pa je Peter Dekleva.

Fantje pravijo, da so kot prvega za v javnost izbrali Povej naglas, ker ‘je za razliko od ostalih malo bolj lahkoten in tako predstavlja enostaven uvod v celo zgodbo, ki še prihaja. Kljub lahkotnosti pa je vseeno podkrepljen z zanimivimi harmoničnimi poigravanji in inštrumentalnimi vložki, kar je pomemben del našega ustvarjanja.’

V besedilu pa sprva opazimo igro zapeljevanja med moškim in žensko. Vendar nam člani benda razložijo tudi njihov pogled na besedilo, ki je ‘iz moške plati in ta ponavadi ne razume vse kompleksnosti, ki jo včasih ženske premorejo. Mi imamo radi, da so stvari skondenzirane, jasne, direktne, brez nekih iger in skritih pomenov. To je tudi sporočilo komada, da je mogoče danes, ne samo v igri zapeljevanja, ampak tudi v drugih aspektih družbenih odnosov, recimo na delovnem mestu ali pa vsakdanjih medsebojnih odnosti, vse preveč prikrite igre manipuliranja. Ljudje velikokrat govorijo eno, mislijo pa drugo. V nekem iskrenem medsebojnem odnosu so stvari jasne in povedane naglas.’

Vsekakor so fantje po krajši pavzi močno zavihali rokava in se z novim materialom vračajo na slovenske odre. Koncertni datumi bodo znani kmalu, do takrat pa si poslušajte nov single in za več informacij spremljajte njihove spletne portale.

Spletna stran

Facebook

Youtube

Soundcloud