Hamo & Tribute 2 Love napolnili Orto bar

Od 29. marca do 28. aprila letos poteka že 19. festival Orto Fest, edinstven slovenski klubski festival, ki je v svoji zgodovini gostil že več kot 500 glasbenih skupin in izvajalcev . V programu ponuja številne domače in tuje, tudi vrhunske glasbene skupine, odete predvsem v rock odtenke vseh barv, daje pa prostor tudi drugim glasbenim zvrstem, s poudarkom na kvaliteti in izvirnosti.

Letošnji otvoritveni koncert je pripadel eni najbolj priljubljenih skupin pri nas. Hamo & Tribute 2 love, ki so znani po koncertni iskrenosti, dinamičnosti, preigravanju in bluesovskih improvizacijah, so nas popeljali na  uvodni orto 3p. V razprodanem klubu smo ob Hamovem markantnem vokalu in razigranosti, kitarskih čarovnijah Petra Dekleve, nasmeških basista Uroša Škerlja – Hipija in multiinštrumentalnih akrobacijah Denisa Horvata –Dukija, seveda pod budnim očesom in držanjem ritma Martina Janežiča – Buca, doživeli še en fantastičen koncert. Kaj dosti novega o špilih prekaljenih glasbenih mačkov ni za povedati. Z vsakim nastopom, pa naj bo to v klubu ali na velikem festivalskem odru, so boljši. Dekleta norijo, fantje norijo, “lubezen” (se) t(r)ipa.

Repertoar je tokrat spet ponudil manjše preobrate. Redni obiskovalci (ki jih ni malo, zasedba ima zelo močno bazo oboževalcev in sledilcev) Hamo &Tribute 2 love koncertov so navajeni, da se koncert konča z Rožicami. Tokrat so rožice zacvetele malo prej, za vrhunec koncerta pa smo skupaj z Njo šli do tja, do kamor se ne gre. Z razlogom. Na večer otvoritve Orto Festa so namreč napovedali izid videospota za zadnji izdan single, Ona gre. Videospota zbrana publika v Ortu (kljub napovedi) ni videla, je pa Hamo predstavil celotno ekipo, ki je sodelovala pri snemanju spota in se zahvalil za podporo. Potem smo šli. Z Njo in z njimi do konca in še naprej.

Hamo & Tribute 2 love so vsekakor band, ki si z iskrenostjo na odru in obvladovanjem komunikacije z občinstvom, predvsem pa seveda z edinstveno mešanico bluesa in rocka, pomešanega z lubeznijo in petimi ščepci porednosti, zagotavlja še dolg obstoj na sceni. V Orto so se vrnili na kraj zločina. Tam se je zgodba zasedbe začela zares, saj so imeli prvi špil ravno v tem klubu. Po toliko letih je bil otvoritveni koncert festivala zagotovo čast za bend, publiki pa v užitek.

Petka za četrtkov večer, zdaj pa s polno paro naprej. Še cel mesec Orto Fest ponuja super program, tako da kar preverite, kdo vse igra in brez obotavljanja pridite na kak koncert!

https://www.facebook.com/events/207113750026528/

Fotografije s koncerta:

Foto: Marko Alpner