Ljubljani se v petek, 13. aprila ob 21:00, obeta koncert polnokrvnega de profundis rocka, na katerem bodo legende hrvaškega alter podzemlja Goran Bare in Majke predstavil svoj novi album Nuspojave.

Nuspojave (Stranski učinki) so sedem let po s porini ovenčanem albumu Teške boje spet navdušili najuglednejše hrvaške glasbene kritike, ki o njem pišejo v superlativih in kot eni najimpresivnejših zbirk v Baretovem pesniškem opusu. Na hrvaških radijskih postajah se trenutno predvaja že drugi single z naslovom Ljubav krvari.

Na albumu, ki so ga posneli v novomeškem studiu RSL, so poleg Bareta sodelovali vsi člani Majk – Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Alen Tibljaš, Berislav Blažević in basist Mario Rašić, ki nastopa tudi v vlogi producenta.

“Bare je bil kot pesnik že prej znan po tem, da koplje po najtemnejših zakotjih svoje duše, ki jih redko osvetlijo osvetlijo prebliski sreče. Govori o svojem odnosu do ljubezni in odvisnosti, človeka in Boga, posameznika in družbe ter vzponih in padcih svojega neverjetnega življenja, ki gre pogosto prek roba verjetnosti. Nuspojave so celo v tem kontekstu eno najimpresivnejših del v njegovem pesniškem opusu.” – Aleksandar Dragaš, glasbeni kritik

Vstopnice za koncert Goran Bare & Majke, ki bo 13. aprila ob 21:00 v ljubljanski Cvetličarni, so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim.

Foto: Zoran Marinović