Metal Weekend #4 v Kranju

Leto je naokoli in Novi KLG v sodelovanju s KUD SubArt zopet vabi na dvodnevni mini festival z imenom Metal Weekend, ki bo tokrat že četrti po vrsti. Na odru kluba Trainstation SubArt v Kranju bodo 13. in 14. aprila nastopile skupine Eruption (Ljubljana), Armaroth (Kranj), Dropthehammer(Hrvaška), Pyroxene (Ljubljana), Valuk (Idrija), Britof (Sl. Gradec), SkyEye (Ljubljana) in Vexovoid (Italija).

Petek, 13.04.2018:
► DROPTHEHAMMER (Death Metal/Grindcore // Hrvaška)
Dropthehammer je death metal/grindcore mašina iz Pule, ki si bobnarja deli s tamkajšnjimi grindcore veterani Bolesno Grinje, medtem ko vokalist sodeluje tudi v slovenskem grind/crust kolektivu Zaprti Oddelek. Skupina je po treh letih delovanja julija lani v samozaložbi izdala debitantski album z naslovom »Abortus Dei«, ki ga je dodatno podprla še z videospotom za skladbo Legions Of Abaddon.
► PYROXENE (Heavy Metal // Ljubljana)
Vrata so odtrgana z ležajev od poželenja deklic, ko se Pyroxene pojavijo na odru. Težkometalni ritmi in izmaličeni rifi odmevajo po več dni, koder se ognjenorojeni fantje odločijo poprijeti za inštrumente. Vsestranski lepotci imajo obširen repertoar, ki zaobjema vse od bluesa do metala. Združujejo najboljše iz vseh časov rock’n’rolla. Razvrat in razdejanje sta zagotovljena, poleg kakšnih počenih bobenčkov in nostalgičnih utrinkov. Vonj po ledru in prešvicani kovini na odru! Nihče ni varen, nihče noče biti!
► VALUK (Pagan Black Metal // Idrija)
Valuk je štiričlanska zasedba poimenovana po prvem karantanskem knezu, ki se je leta 2012 prebudila iz idrijskega podzemlja in pričela svoje temačno potovanje na površje z ustvarjanjem pagan black metala. Po predhodnih dveh singlih in EP-ju je februarja 2017 luč sveta končno ugledal tudi njihov prvenec z imenom »Kri gotove smrti«. Album izdan v samozaložbi je požel veliko pozitivnih kritik tako doma kot v tujini.
► BRITOF (Graveyard Rock’N’Roll // Sl. Gradec)
Britof je neizprosni peklenski trio iz Slovenj Gradca, ki zveni nadvse spontano in navidez skoraj demolirano. Bend v to peklensko in nadvse vnetljivo kemijo vključuje marsikateri žanr, od pregretega in eksplozivnega stoner rocka, do obisti upočasnjenega dooma, “prekomerno vlažne” buldožersko tektonske sludge metalurgije, pa vse do bolj klasičnih elementov, kot sta do kosti oguljen starinski heavy metal ali neukročeni garažni rock.
Sobota, 14.04.2018:
► ARMAROTH (Death Metal // Kranj)
Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo.
► ERUPTION (Thrash Metal // Ljubljana)
Thrash metal zasedba Eruption se je na domači sceni pojavila leta 2004, prvič pa je nase resneje opozrila s samonaslovljenim demom iz 2007. Skupina, ki se odlično znajde tako na domačih in tujih odrih, je po prvencu Lifeless Paradise začela v svojo glasbo vključevati vedno več vplivov ameriškega power metala. Bolj melodičen pristop je bil viden že na albumu »Tenses Collide«, njihova zadnja izdaja »Cloaks Of Oblivion« pa je prestop v bolj power metalske vode.
► VEXOVOID (Progressive Thrash Metal // Italija)
Vexovoid je italijanski progressive thrash metal trio, ki je nastal leta 2013 v Toskani. Po štirih letih ustvarjanja je bendu decembra 2017 končno uspelo izdati debitantski album z naslovom »Call Of The Starforger«, na katerem se njihovi besni in kompleksni zvoki prepletajo z medplanetarnimi sci-fi popotovanji, kakršnih se ne bi sramovali niti kakšni Vektor ali staroste Voivod.
► SKYEYE (Heavy Metal // Ljubljana)
SkyEye je ljubljanska heavy metal zasedba, ki ustvarja od leta 2016, sestavljajo pa jo glasbeniki iz precej različnih glasbenih svetov. Oktobra lani so izdali odlični EP z naslovom »Run For Your Life«, trenutno pa skupina nadaljuje s snemanjem debitantskega albuma, katerega izid je predviden v začetku leta 2018.

Prispevek: 7 € / na dan

Več informacij: https://www.facebook.com/events/1480555808737626/