Adi Smolar na Orto Festu

Razprodan koncert Adija Smolarja v sklopu festivala Orto fest

Na veselje mnogih se je na letošnjem programu Orto Festa znašlo ime Adi Smolar. Koroški trubadur, glas razuma, ulice, eden najvidnejših in najbolj dejavnih slovenskih kantavtorjev, je napolnil Orto do zadnjega kotička. V več kot dve uri dolgem nastopu je nanizal nešteto življenjskih modrosti. Njegovi uvodi v pesmi te ganejo do kosti ali nasmejijo zaradi šegavosti in iskrenosti. Publika, ki je tokrat zavzela Orto, je bila generacijsko zelo raznolika. Od mladeničev in mladenk na začetku dvajsetih, do generacije njihovih staršev. Podobno kot pri Kreslinu, se ta pisana množica zelo različnih ljudi takoj zlije v eno tudi na nastopih Smolarja. Kantavtorji tega kova množice enostavno posrkajo v zgodbe, ki jih pripovedujejo ob spremljavi kitare, saj se vsakdo lahko poistoveti z besedami, ki so le uglasbljena preslikava dogodkov in občutkov iz naših življenj.

Smolarju se je na odru pri nekaj skladbah pridružil tudi orgličar Damir Jazbec, član zasedbe Mestni postopači, s katerimi Adi sicer nastopa in sodeluje. Odličen glasbeni maraton je bil to. Petka za Adija Smolarja in petka za neverjetno energijo, ki jo je ustvaril skupaj z zvesto publiko.

Foto: Marko Alpner

Orto Fest se nadaljuje z divjim tempom, prihajajoči teden prinaša koncerte znanih domačih zasedb – San Di Ego, Panda in Zmelkoow.