Neuničljivi Goran Bare in Majke v Cvetličarni

Koncertna predstavitev novega albuma “Nuspojave”

Sedem let je minilo odkar smo lahko uživali ob odličnem glasbenem produktu neuničljivega Gorana Bareta in njegovih Majk. Album »Težke boje« je bil velika uspešnica, ki je z istoimensko uspešnico hrvaško zasedbo z enim kolesom zapeljal že proti mainstream kanalu. K sreči je Goran Bare svojo vožnjo po svetu pristnega rock´n´rolla uspešno obrnil na ustaljene smernice. Po sedmih letih lahko uživamo v novem odličnem albumu. Šesti album kultne hrvaške zasedbe z naslovom »Nuspojave« (prevod: Stranski učinki) se je zasedba, na srečo slovenskih glasbenih sladokuscev, odločila servirati v Cvetličarni.

Na petek trinajsti, ki ga vraževerni gledajo s prezirom, smo se z zanimanjem udeležili koncertne predstaviteve novega albuma. Na parkirišču pred Cvetličarno je bilo moč z več ust slišati glavno temo debat. Goran Bare in kako nas lahko tokrat preseneti. Skeptičnost, pričakovanja, Baretova preteklost, trači,… Za neuničljivim Baretom je namreč rock´n´roll zgodovina, ki jo je v pravem pomenu besede zajemal z veliko žlico. Pestra življenjska in glasbena pot, ampak kljub temu Bare ne razočara.

Koncert se je začel brez predskupine, ampak ob DJ-u, ki pa je na žalost momentalno krepko ustrelil mimo z izborom glasbe za uvod h koncertu legend tega večera. K sreči so oder zasedle Majke, za njim pa še na veliko navdušenje ljubiteljev pristnega garažnega rocka še en in edini Goran Bare. Kar v samem štartu so nam postregli s celotnim svežim albumom Nuspojave in to celo v vrstnem redu skladb kot so na razporejene na albumu. Že v prvih zaigranih pesmih je bilo jasno, da zvezdam večera koncertne kondicije kljub nekaterim dvomljivim komentarjem, ki smo jih ujeli v dvorani, ne manjka.

Publika po večini očitno novega albuma še ne pozna, saj pravega odziva, kot se je zgodil v kasnejšem delu koncerta ni bilo zaznati. Po sedmih skladbah z aktualnega albuma se je Bare z Majkami lotil še repertoarja prejšnjih petih plošč. Vokalnih presežkov rock´n´roll maratonca ne gre pričakovati. In tudi niso pričakovani. Bare je ikona. Sovpada v celotni kontekst in se tam tudi mora pozicionirati za celotno sliko zasedbe, saj je preprosto nenadomestljiv in edinstven.  Vseeno odlično izpeljani koncert kontroverznega pevca pa so še odlično dopolnile Majke. Kruno Domaćinović z izjemnim občutkom na kitari, preverjeni Davor Rodik na pedal steelu in kitari (Plava trava zaborava), Mario Rašić na basu (na aktualnem albumu je prevzel tudi vlogo producenta) Berislav Blažević – klaviature (Parni Valjak)  in Alen Tibljaš (Let 3, Laufer,…). Komplet priznanih glasbenikov tvori uigrano spremljevalno zasedbo, ki je z edinstvenim frontmanom  ušesom Cvetličane ponudil t,o po kar so prišli. Pristni rock´n´roll brez olepševalnih začimb.

Vrhunec večera je bila po pričakovanju skladba Težke boje . Po planirani set listi je sledil še krajši BIS in značilno slovo Bareta in Majk brez nepotrebnega govorjenja in zahvaljevanja. Album Nuspojave je izvrsten izdelek in v užitek ga je bilo na koncertu slišati v celoti. Bare in Majke pa kljub nekaterim dvomljivcem res niso razočarali. Še vedno so edinstveni in vsak posameznik tvori celotno podobo kultnega benda, ki še naprej piše zgodovino rock´n´rolla na območju bivše Juge.

Set lista:
 1. Ljubav krvavi
 2. To nije igra
 3. Osvijesti me
 4. Skarabej go-go
 5. Dobri anđeo te noči je pao
 6. I dok pleše sama s kišom
 7. Zašto
 8. Brez pameti
 9. Fantastična vatra
 10. Budi ponosan
 11. Put ka sreči
 12. Mršavi pas
 13. Vrijeme je da se krene
 14. Iz sve snage
 15. Odvedi me
 16. Težke boje
 17. A ti još plačeš
 18. Mene ne zanima
 19. Ja sam budučnost