Skupina Tequila dobesedno posega po vrhovih

S pesmijo “Lažu, lažu sve” se je predstavila na razglednem stolpu ljubljanskega gradu

Včeraj v večernih urah se je na Razglednem stolpu in v Salonu Grajske kavarne Kaval Group na Ljubljanskem gradu odvil prav poseben dogodek, na katerem je svoj novi single predstavila mlada slovenska skupina Tequila. Da je lokacija pravšnja zagotovo potrjuje dejstvo, da se bodo povzpeli na vrhove poslušanosti v Sloveniji s pesmijo »Lažu, lažu sve«, ki sta jo napisala slovita hrvaška avtorja Neno Ninčević in Miro Buljan. Dogodek je potekal v prekrasnem ambientu gradu, ki so jo Tequila izbrali kot najvišjo urbano točko v glavnem mestu Slovenije, v Ljubljani. S številnimi predstavniki slovenskih medijev in posebnimi gosti so se najprej odpravili kar na sam vrh Razglednega stolpa na gradu (!) in tam napol akustično zaigrali pesem »Lažu, lažu sve« in že tam navdušili vse zbrane. Predstavitev pesmi in videospota za to pesem se je nato preselila v prostore Salona Grajske kavarne, kjer so pred zbranimi predstavniki medijev, glasbenimi gosti in prijatelji – tokrat ozvočeni – odigrali pesem še v tem prekrasnem ambientu, nato pa predstavili videospot pesmi, ki ga je posnel Djomla KS, izvajalec in multimedijski producent, lastnik KS TV Boxa iz Srbije, ki je prav tako nagovoril zbrano občinstvo okoli 50 prisotnih. Med gosti smo videli Aleša Bartola (Mambo Kings), Djomlo, Armanda Baruco (Platana), Vlada Kalemberja in tudi ekskluzivno Nena Ninčevića.

Patrik Babič, glavni vokalist skupine Tequila, je ob temu dejal: »To je res kakovostna pesem, kot tudi videospot. Res sem hvaležen avtorjema, Nenu Ninčeviću in Miru Buljanu, poleg tega pa smo tudi izjemno zadovoljni z videospotom Djomle KS. Tako bomo lahko nadaljevali s kvalitetnim delom, pri čemer nam je najpomembnejše, da ste zadovoljni vi, naše občinstvo!« S tem je izrazil veliko zadovoljstvo ob tako lepem sprejemu v Ljubljani in navdušenje s pesmijo, nato pa  je na oder povabil tudi avtorja pesmi, slovitega tekstopisca in glasbenika Nena Ninčevića. »Z veseljem sem sprejel sodelovanje s skupino Tequila, saj so me že takoj prepričali s svojo kakovostjo in pojavnostjo. Verjamem, da bodo postali še zelo popularni vsaj v Sloveniji, saj so narejeni iz pravega testa. Za glasbo je potrebna, poleg talenta, tudi delavnost in vztrajnost. Tega ima skupina na pretek. Vesel sem, da sodelujemo in verjamem, da bomo skupaj ustvarili še mnoge uspešnice,« nam je zaupal Ninčević, ki ga poznamo po sodelovanjih z Oliverjem Dragojevićem, Tonyjem Cetinskim, Meri Cetinič in mnogimi drugimi. Med obiskovalci pa je bil tudi Vlado Kalember, ki je prišel v družbi Nena Ninčevića.

Nato so člani skupine odigrali pravi koncert, na katerem so v sproščenem, a profesionalnem nastopu pridružili tudi Aleš Bartol (Mambo Kings), Djomla, Armando Baruca (Platana) in še mnogi zbrani glasbeni prijatelji in prijateljice s Primorske. Tequila je tako stopila na vseslovensko glasbeno sceno z močno medijsko in podporo glasbenih kolegov iz Slovenije in Hrvaške na najvišji točki v Ljubljani, na vrhu Razglednega stolpa Ljubljanskega gradu z vrhunsko pesmijo, ki jih bo zagotovo popeljala med najbolj prepoznavne slovenske pop skupine nove dobe!

Več o skupini Tequila

Že s pesmijo »Vse mi je OK« so navdušili celo Slovenijo, tokrat pa so se odločili, da jo bodo nagovorili kar z najvišje točke prestolnice – s svojo glasbo! “Naša inspiracija ste prav vi! Brez vas, ni nas. Vi ste naša glavna sestavina Tequile,” pa pravijo člani zasedbe v en glas: Alma Tahirovič (vokalistka), Patrik Babič (vokalist), Rok Dolenc (spremljevalni vokal, klaviature), Kim Babič (spremljevalni vokal, kitara), Rok Reja (bas kitara) in Damjan Paljk (bobni).     

Tequila, skupina iz Primorske, je za snemanje spota za pesem »Lažu, lažu sve« obiskala glavno mesto Srbije – Beograd. Prvi del snemanja je potekal na eni izmed glavnih znamenitostih mesta, Beograjski trdnjavi in v okolišu te, v slovitem parku Kalemegdan, ki je skupini poleg prekrasnega ambienta pri snemanju videospota nudil tudi čudovit razgled. Snemanje so nadaljevali tudi na izjemno atraktivni ulici Kneza Mihajla, ki je znana kot ena izmed najstarejših in najpomembnejših ulic v Beogradu, ki jo krasijo hoteli, restavracije ter stavbe, katerih gradnja sega v leto 1870. Beograd je bil tako s svojimi prekrasnimi kulturnimi znamenitostmi in živahnostjo odlična odločitev za snemanje 3. videospota skupine Tequila. In tudi to je botrovalo ideji, da so se odločili pesem in videospot slovenski javnosti predstaviti ravno na vrhu ljubljanskega gradu, saj bi lahko dejali: z Beograjske trdnjave na Ljubljanski grad. 

»Kljub temu, da smo še rosno mladi, imamo za seboj že ogromno nastopov pod imenom Orange Juice Band, vendar je napočilo tisto obdobje v življenju, ko je bilo potrebno narediti korak naprej, stopiti v svet odraslih, ter želje majhnih otrok, spremeniti v resničnost,« pravi pevec skupine Tequila Patrik Babič, ki nam zdaj predstavlja že tretji single.