Ekipa Specialke pripravlja prvo edicijo festivala Hrupni dnevi, ki bo na letnem vrtu Gala Hale ropotal med 30. majem in 1. junijem. Hrupni dnevi so nastali kot nadaljevanje koncertne serialke Hrupni večeri, v okviru katerih smo gostili zasedbe kot so Preoccupations, Protomartyr, Waxahatchee, Liars, Kvelertak, in mnoge druge. Z dogodkom bi radi obogatili poletno festivalsko ponudbo, pri širjenju novic o dogodku pa bomo zelo hvaležni vaše pomoči in objave dogodka oziroma napovedi, uvrstitve festivala v koncertni napovednik ali kaj podobnega. Spodaj najdete še nekaj informacij o samem festivalu in nastopajočih, v kolikor bi potrebovali dodatne informacije, pa prosim sporočite!

Prvič bosta pri nas nastopili ameriški zasedbi Big Ups in Melkbelly, premierno bo občinstvu svojo povsem svežo ploščo “Steven” predstavil primorski eklektronik Blaž. Zagrebčanke Tús Nua predstavljajo plato “Horizons”, lanski album leta po izboru Muzika.hr, z odlično novo plato v žepu bosta nastopili tehno raziskovalki Warrego Valles, prvič v prestolnici pa bo nastopila sveža srbska zasedba Turisti! 

Festivalsko vstopnico lahko dobite na vseh dogodkih v Gala Hali (20,00 €) ter na prodajnih mestih in spletni strani Moje karte oziroma na TEJ POVEZAVI (22,00 €).

Program po dnevih si lahko ogledate nekaj spodaj.

Sreda, 30. maj

Prekmurski čarobni post-jazz kvartet z edinim ljubljanskim koncertom pred jesenjo napoveduje novo ploščo.
Puščava” video
ŠKM Bandcamp

Tako bi zvenel otrok Mogwai in Warpaint. Zagrebčanke so lani izdale prvenec “Horizons”, ki ga je portal Muzika.hr oklical za hrvaški album leta!
Geysir” video
Tús Nua Bandcamp


Četrtek, 31. maj

Neumorni trojec garažnega punka spaja grunge občutek za melodijo z DIY pristopom, ki kar prasketa od kitarske energije. Prvenec v prtljažniku, trio pa na odru Gale!
Happy Future” video
7AM Bandcamp

Jezni fantje iz New Yorka bodo skupaj s svojim gostobesednim, piflarskim punkom v Ljubljani prinesli tudi novo ploščo “Two Parts together”. Za fene post-hardcora in zvoka La Dispute.
PPP” video
Big Ups Bandcamp

Grmada spevnosti, pa tudi in predvsem abrazivni kitarski vzorci, nazobčane melodije in nemogoči bobni. Noise-pop trio, ki toura tudi z The Breeders!
“Middle Of” video
Melkbelly Bandcamp


Petek, 1. junij

Nabriti ljubljanski četverec, ki z domiselnim mešanjem kitarskih žanrov in sunkovitimi obrati zlahka ustvarja nepredvidljivo atmosfero. Sladica za strunarje!
“Oily Man Swag” video
Lynch Bandcamp

Zadnji hit brbotajoče neodvisne beograjske scene lomi klasični rokenrol kalup z ležernimi pop napevi, minimalističnimi elektronskimi okraski in odbito ritmiko.
“Abu Dabi” video
Prvenec “Levo ili desno” na Bandcampu

Po težavah s tinitusom in knjižnem prvencu “Tat not” nas je nenadoma zadel “Steven” – nova Blaževa ekskurzija v svet brezmejne elektronike, ki premika glave in telesa. “Steven” je aprila izšel za Beton Records in bo tokrat premierno predstavljen v živo.
“Steven” full album video
Blaž Bandcamp

Nina Hudej in NinaBelle se ne bojita raziskovanja in v svoji temačni viziji elektronike potujeta med vplivi techna, footworka in noisa. Prvenec “Botox” je letos izšel za Kamizdat in bo brez dvoma zapisan med najboljše domače stvaritve leta.
“Passing” video
Warrego Valles Bandcamp

Platforma za predstavljanje odvodov sodobnega techna in housea, zvočnih eksperimentov iz robnih sfer klubske glasbe in pozabljenih biserov preteklosti. Pokalica!
Partijska linija na Radiu Študent
Jaša Bužinel Soundcloud
Blaž Pavlica Mixcloud