Veliki dolenjski rokovski up prihaja v Izštekane. V velikem slogu!

Novomeška skupina MRFY bo svojo muziko še pred izidom prvega albuma obrnila na glavo. Fantje so se oborožili s širokim naborom akustičnih instrumentov. Naredili so prav poseben nabor skladb. Ter v goste povabili Gašperja Šantla in Zalo Kralj. V torek 22. maja 2018 ob 22.25 na frekvencah Vala 202 in v spletnem video prenosu.

Izvrstna dolenjska naveza MRFY  je decembra 2016 objavila prvo skladbo “Klic”. Izjemen čustveni rokovski krik. V slovenščini. Redkokdo je ostal ravnodušen. Odtlej je bil vsak njihov korak pospremljen z velikimi pričakovanji. Izdali so še nekaj odmevnih skladb, zmagali v oddaji TV Slovenija “V svojem ritmu”, na Izštekanih 10 s Siddharto odigrali “Homo Carnula”, navdušili na MENTu ter marca letos objavili EP “A Side of The Story”, mini album s petimi posnetki. Pospremili so ga z dvojno turnejo “Dobar dan Tour”, nizu petkovih glasnih nastopov v slovenskih mestih so sledila sobotna akustična druženja. Uvodno dejanje so izvedli v studiu Vala 202, tri akustične pesmi so odigrali v živo pri Andreju. Vrhunca turneje pa bosta koncert v Gala hali na Metelkovi v Ljubljani 24. maja 2018 ter pričujoči nastop v Izštekanih.

Začelo se je z majhnimi koraki, z akustičnimi kitarami in prvimi poskusi predrugačenja sicer zelo bogatega zvoka benda. A ko se je kepa začela valiti… Gregor, Lenart, Rok in Tomi so na kup znosili številna brenkala (klasično kitaro, 12-strunsko kitaro, ukulele, sitar), klavir, harmoniko, rhodes in niz tolkal. Navdušeni nad tem, kako takšno raziskovanje v njihovih lastnih skladbah odpira nove razsežnosti, so iz naftalina potegnili starejše skladbe, ki jih ne igrajo več, ter jim vdihnili novo življenje. V oddaji bomo tako poleg skladb s prihajajočega albuma in znanih hitov, kot so “Anakin”, “Tretje oko” ali “Klic”, slišali tudi pesmi, ki jih ne bo moč slišati nikjer drugje“Vsaka priložnost, ko lahko kaj priredimo, nam je huda. To velja tudi za naše komade,” je povedal Gregor. Za nameček so si omislili prav posebna gosta, to bosta obetavna Gašper Šantl in Zala Kralj. Da, uganili ste, skupaj bodo na elektroakustičen način izvedli njun spletni zadetek “Valovi”.

Skratka. Ne pozabite. MRFY so zakon. Izštekani še bolj. Priklopite se na frekvence Vala 202 ali spremljajte neposredni spletni video prenos na www.val202.si oziroma na FB Vala 202. V torek 22. maja 2018 ob 22.25.

https://soundcloud.com/val202/izstekani-mrfyspot – najavni spot

https://val202.rtvslo.si/2018/03/jutranji-koncert-mrfy/ – v živo pri Andreju