Po sedmih letih se v Ljubljano vračajo Wolf parade

Izjemno vpliven kanadski indie rock kvartet Wolf Parade pod taktirko Spencerja Kruga (Sunset Rubdown) in Dana Boecknerja (Handsome Furs, Divine Fits, Operators) se po daljšem premoru končno vrača z novim, pri založbi Sub Pop izdanim albumom Cry Cry Cry. Ta potrjuje, da sta tako omenjena glasbenika kot zasedba na vrhuncu ustvarjalnih moči, zato ne zamudite priložnosti videti zasedbe v živo v Ljubljani prvič po sedmih letih.

Vokalista in glasbenika Dan Boeckner in Spencer Krug sta s svojimi zgoraj navedenimi projekti med gonilnimi silami razmaha kanadske indie rock scene v tem tisočletju. Njun skupni paradni konj je zasedba Wolf Parade, ki je v obdobju od 2003 do 2010 pri založbi Sub Pop izdala tri odlično sprejete albume – At Mount ZoomerExpo 86 in seveda eno najboljših in najbolj vplivnih plošč tega tisočletja, prvenec Apologies to the Queen Mary –, med drugim nastopala z Arcade Fire in Modest Mouse, nato pa odšla na premor. Leta 2016 je četverica razveselila zveste privržence s ponovno združitvijo sil, lani pa še z izdajo novega, četrtega albuma.

Cry Cry Cry nadaljuje z bendovo uspešno formulo premišljenih besedil, nabrušenih sintov, progovsko obarvanih kitarskih poudarkov, izvrstne ritem sekcije in dvojnih vokalnih izrazov, ki se iskreno lotevata tem, kot so minljivost, ljubezen in Donald Trump – pa četudi skozi prizmo smrti Leonarda Cohena dan pred ameriškimi volitvami. Pri medijih, kot sta Drowned in Sound ter The Skinny, so povratek pozdravili z navdušenjem in ploščo označili celo za najboljšo po prvencu, prekaljeni glasbeniki pa tudi na odru še vedno pripravijo nastop, kot se šika. Priporočamo, da si kar takoj označite junijski datum – če boste zamudili koncert, boste namreč lahko le še jokali jokali jokali.

Organizacija: Kino Šiška.