Blue Crime se s koncertom vračajo na mesto zločina

Ko je svečeniška četverica v belem zasedla oder Menze pri koritu na drugi dan letošnjega MENT Ljubljana, je verjetno le malokdo pričakoval enega najboljših koncertov festivala – a zgodilo se je prav to. Še več, Gigwise je nastop Blue Crime razglasil celo za enega najboljših koncertov leta in svetoval: “Zasedbe z duhom intenzivnosti Sonic Youth in prijetnimi harmonijami Warpaint ne gre zamuditi v živo, če se le ponudi priložnost.”

Po februarskem vrhuncu se nizozemski bend Blue Crime vrača na mesto zločina. V pričakovanju dolgometražnega prvenca bo v Ljubljano iz vesoljskih širjav junija treščil z novim odmerkom temačnega moonpopa, srčnih harmonij in zajetnih šusov noisea.

Bend s svojim t. i. moonpsych izrazom križari med nebesnimi telesi, shogazersko lebdenje po neskončni lepoti vesolja pa preseka z zaslepljujočimi noise izbruhi z močjo tisočerih sonc. Z neustavljivo slo po koncertiranju je skupina že odigrala obsežne turneje po ZDA in Evropi, po nizu kratkometražnih izdaj pa je pred vrati težko pričakovani prvi album. Že junija nas v Šiški tako čaka repriza enega od letošnjih koncertnih presežkov, tokrat v samostojni obliki.

Ogrela nas bo očarljiva avstrijska peterica Crush, ena najbolje varovanih skrivnosti regionalnega shoegazea in dream popa, ki je pod producentsko taktirko rednega gosta naših krajev Wolfganga Möstla (Mile Me DeafSex Jams, …) aprila izdala prvenec Sugarcoat. Deset v bodečo žico zavitih romantičnih hitičev najde vez med zgodnjimi R.E.M. in Blondie ter Cocteau Twins, s samosvojim zvokom, ki uresničuje neizpolnjene obljube The Pains of Being Pure at Heart. Glasba, v katero se boste nemudoma zaljubili.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.