V Slovenijo prihajajo legendarni The Sonics

Legende garažnega rokenrola The Sonics, zasedba, ki se je s prelomno umazanim, ostrim rockom vpisala v zgodovino kot eden prvih punk bendov in nezgrešljiv vpliv na nešteto glasbenih generacij – od Brucea Springsteena in Nirvane do The White Stripes ter Japandroids – prvič v Sloveniji!

Pisalo se je leto 1964, ko je skozi sladkobne, vznesene melodije takratnega rokenrola neusmiljeno zarezal “The Witch”, prvi single ameriške peterice The Sonics, in za vedno spremenil glasbeno zgodovino. Skladba, osnovana v všečno umazanem zvoku, je bila namreč bolj intenzivna, divja in težja od česarkoli slišanega do tedaj. S prvencem Here Are The Sonics in njegovim naslednikom Boom so se Sonicsi tako uveljavili kot praočetje punka, ki so imeli izjemen vpliv na razcvet tega žanra v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, pa tudi na poznejše generacije glasbenikov. Med idole jih tako štejejo MudhoneyThe White StripesBruce Springsteen, The CrampsJapandroidsThe HivesThe FallEagles of Death Metal in seveda Nirvana – Kurt Cobain je trdo udrihanje njihovega bobnarja razglasil celo za njemu najljubši zvok bobnov.

Po več letih premora in kadrovskih menjavah so se Sonicsi leta 2007 spet združili in začeli s koncertiranjem, leta 2015 pa izdali prvo ploščo po več kot 40 let. Dobro sprejeti album This Is The Sonics je potrdil, da so Sonicsi bend z ne le izjemno zapuščino, temveč tudi bend, pri katerem ustvarjalna žilica še kako utripa. In seveda bend, ki ga bi moral vsak pravoverni ljubitelj žmohtnega kitarskega zvoka slišati v živo vsaj enkrat v življenju. Oktobra!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.