Tretji kanu z novim singlom Nekaj je

Tretji kanu sta Anja Pavlin in Jan Medle, dolenjska novovalovska glasbenika, ki izhajata iz povsem različnih glasbenih miljejev, a ju je usoda – kot v legendi o tretjem kanuju na okljuku reke Krke – prestavila v za oba novega. V njem se spretno prepletajo njune (z)godbe: Anjine, ki vse pomalem potegnejo na pop in Janove, ki imajo ostrejše robove in so žanrsko bliže punk rocku. 

Pred kratkim sta na radijske valove poslala pesem Nekaj je, pri kateri so poleg Anje Pavlin (glasba, vokal, besedilo) in Jana Medleta (glasba) sodelovali mojstri, kot so Jani Hace (kitare, bas),  Miha Renčelj, Davor Klarič (klaviature), Igor Ilić (glasba, klaviature, producent) ter Stephan Emig (bobni). Predstavljamo vam pesem in videospot (Lenart Merlin, igralca v videu sta Tjaša Pavlin in Jure Petek).

************************************************************************

V glasbi, ki jo ustvarja Tretji kanu, najdemo vsega pomalem: od domala klasične popevke, do dostojnih nastavkov pri nas odločno premalo zastopanega indie popa, šansonjerskih prijemov in kantavtorskih pripovedi.

Njun prvenec V VESOLJE, ki je izšel pri Celinki in sta ga napovedala dva odmevna singla, Ni prostora (junij 2016) in V mleku (marec 2017), je zato zelo raznolika glasbena pripoved in kaže na bržčas temeljno potezo tega ustvarjalnega tandema: da se ne želi ujeti v pasti predvidljivih žanrskih okvirov in še bolj predvidljivih produkcijskih prijemov. Vsaka njuna pesem je zgodba zase, v vsaki se znajdemo na začetku popotovanja skozi njuno orbito in v vsaki nas zlahka potegneta s seboj … V VESOLJE.

Albumu sta zvočno podobo dala dva prekaljena producenta, Peter Penko in Igor Ilić, medtem, ko je za dobršen del snemalnega dela nastanka albuma zaslužen tudi Bort Ross.