Žiga Rustja predstavlja drugi album ‘ Čas’

ČinČin #Tobačna, sreda, 13. junija ob 20h

Žiga Rustja je izid druge plošče, ki nosi naslov ‘Čas’ na Dan mladosti proslavil z velikim koncertom v Avditoriju Portorož. V sredo, 13. junija pa bo v ljubljanskem klubu ČinČin na Tobačni ulici ponovil vajo tudi za vse tiste, ki ga v Portorožu niste videli.

Pri ustvarjanju albuma, na njem je 9 skladb, so mu pomagali številni slovenski in italijanski glasbeniki: Drago Mislej Mef je prispeval besedilo za pesem ‘Smo le ljudje’, Anika Horvat je posnela ženski del dueta pri pesmi ‘Nov list’,  pri nastajanju albuma pa so sodelovali še Matteo E. Basta, Giorgio Biselli, Matteo Rivierani, Mike 3rd in hrvaška pevka Jessica Atlič McColgan.

Producentsko taktirko je ves čas držal Andrea F:  ‘ Ekipa nočnih ptic’, Andrea F  s svojimi idejami, smernicami in zlatimi nasveti, ki so do zdaj obrodili odlične plodove. Vsakdo bi si želel ob sebi nekoga, kot je Andrea – sploh ker ima studio na Tenerifih’, se pošali Žiga.

Album je nastajal dve leti, snemali so ga v več studijih – v studiu Hendrix (RTV- C Koper – Capodistria, v Studiu 106 (Parecag), v Prosdocimi Recording Studio v Italiji ter v studiu Andree F na Kanarskih otokih.   V zadnjem letu so izšli prvi singli z albuma –‘Rabim samo tebe’‘Pozabi na vse’ in ‘Kralj zelenega peresa’ , Žiga je začel dobivati odzive javnosti, pesmi so dale ljudem misliti, pesmi so jim polepšale dan.

 ‘ Čas je album, ki je nastopil v pravem trenutku. Pri 29. letih se ukvarjam s tem, kdaj moram zjutraj vstati, koliko časa bom nekaj počel, koliko časa je prav, da posvetim svojim najdražjim, koliko moj čas stane? , pravi Žiga.

Žiga Rustja je februarja letos navdušil polno Areno Stožice s samozavestnim nastopom – nastopil je namreč kot predskupina Plavega orkestra in pritegnil pozornost občinstva ter medijev.