Katarina Avbar • Dokler se spet ne srečamo (dobrodelni koncert)

Draga Katarina,

včerajšnji večer je bil zate. Bilo je lepo. Bilo je čuteče, kot še nikoli. In bilo je težko. Težko za prav vse. Vsi tvoji prijatelji so bili tam, v Siti Teatru, kjer si tudi ti večkrat nastopila. Peli smo tvoje pesmi in tiste, tebi najljubše. In ti si bila ves čas z nami …

Najtežje je tak večer začeti. In začel se je s projekcijo pesmi Katarine Juvančič, s prvim nastopom pa je led prebila Jadranka Juras. Za njo je nastopila Eva Hren v spremljavi Petra Dekleve, tvojega Petra, ki je koncert nadaljeval v zasedbi Adam. Odigrali so tebi najljubšega, Sam Sam Sam, s Petrom na vokalu. In tu so solze, ki so se nabirale že cel večer, samo še tiho spolzele po licih. In se niso posušile niti z naslednjo pesmijo, eno tvojih najlepših, V odsotnosti nečesa. Peter je ostal na odru in pridružili so se mu člani zasedbe Društvo mrtvih pesnikov s svojim Nebo nad Berlinom in tvojim Pesek v oči. Za njimi pa Katalena, kjer te je pri pesmi Ne reci nič v duetu z Boštjanom Naratom zamenjala tvoja prijateljica Vesna Zornik. In čutiti je bilo, kot da jo poješ ti, skozi Vesno.

Sledila je plesna točka Ane Pandur, v ozadju pa tvoj glas, posnetek recitacije pesmi za predstavo Anatomija srečanja. Čudno je bilo slišati tvoj glas, lepo in hkrati boleče. Posebej tistim, ki so te dobro poznali.

Naslednja nastopajoča je bila Bilbi, za njo pa Tomi Meglič ob spremljavi Dekleve. Vsak eno tvojo in eno svojo pesem. Tomijeva akustična izvedba skladbe Samo edini, pa čeprav že tolikokrat slišana, nas je vse stresla do kosti. Sledila je pesem Igor, ki jo je Jure Novak oddeklamiral ob Petrovi  kitarski spremljavi. Publiki se je predstavil kot edinec, kjer je Katarina prišla najbližje temu, kar pomeni imeti sestro.

Za tem pa so s pozitivno energijo oder napolnili Hamo & Tribute 2 Love in uspešno dvignili razpoloženje s poskočnimi in veselimi ritmi. Priredba tvoje Ali veste ter njihov Zabluzu. To smo potrebovali poslušalci, zato hvala. Težko bi ta otožen tempo zdržali do konca, kajti koncert je trajal kar dobri dve uri in pol. In tudi solz nam je že počasi zmanjkovalo. Za čisti konec pa smo poslušali tvoj še ne slišan demo posnetek pesmi Zate mili moj v spremljavi Petra Dekleve na kitari in Portugalca Eduarda Raona na harfi. Kakšen zaključek. Tega si nam dala ti.

Katarina Avbar, naj ti bo lepo tam zgoraj in … dokler se spet ne srečamo.

Galerija

FOTO: Marko Alpner / www.alpner.com

FOTO: Marko Alpner / www.alpner.com