Lusterdam z novim singlom ‘Moram’

Hočeš, nočeš, moraš

Lusterdam so nase resno opozorili letos, s prvim singlom ‘Lepo mi godrnjaš’. Zasedba je šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Prvi single je tako ob izidu postal Popevka tedna na Valu 202, Pesem in pol na Radiu Koper, odlične rezultate in visoka mesta je dosegla in še dosega na mnogih radijskih lestvicah (med drugim je skladba trenutno na 1. mestu lestvice Top 17), poleg tega pa je bila deležna tudi pozitivnih odzivov s strani radijskih urednikov in slovenske javnosti.

Band, ki ga sestavljajo sami filmarji (gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršić (bas)) vas v svoj post-rockovski zasanjan svet romantike spuščajo še s singlom ‘Moram’. Marsikaj je treba storiti, pa če hočemo ali ne. In to je glavno vodilo skladbe ‘Moram’.

Lusterdam bodo med poletjem dokončali svoj prvenec Lusterdam‘, ki ga bodo izdali v jesenskih mesecih. Na njem bo 10 avtorskih skladb (tudi ‘Lepo mi godrnjaš’ in ‘Moram’), s katerimi Lusterdam spretno krmarijo med post-rockom in kitarskim popom, z občasnimi izleti v grunge in country. Pri snemanju albuma je zasedba sodelovala s priznanimi in uveljavljenimi producenti iz sveta glasbe kot so Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni Primeru) in Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti …).

Avtorji skladbe ‘Moram’:

GLASBA:Hieronim Vilar/ TEKST:Hieronim Vilar/ ARANŽMA:Mirko Medved, Lusterdam