Dan za rock z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Rock mulčki in njihovimi gosti

V sklopu festivala Junij v Ljubljani, na Kongresnem trgu v Ljubljani, v soboto, 9. junija, Zveza prijateljev mladine Slovenije prireja celodnevno dogajanje, imenovano Dan za rock.

Ustvarjalne Rock delavnice za otroke
od 10:00 do 12:30 in od 15:00 do 17:00

Odvijale se bodo raznovrstne delavnice. Izdelovali bomo “rock nakit”, otroci in mladi se bodo lahko preizkusili v raznih “rockovsko” navdahnjenih likovnih in ustvarjalnih aktivnostih, pogumni se bodo lahko preobrazili v rockerje in se v glasbenem kotičku dokazali kot prave rock zvezde. Na voljo bodo tudi športne aktivnosti in foto kotiček.

Koncert Rock mulčkov z znanimi glasbeniki
od 20:00 dalje

Obiskovalce bo najprej ogrela mlada glasbena zasedba 8energy. Uro kasneje pa bomo prisluhnili koncertu Otroci za otroke, katerega glavne zvezde bodo otroci Otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše – Rock mulčki, pod vodstvom zborovodje Emirja Jušiča. Rock mulčki so poseben zbor, ki skozi petje podaja današnji družbi pozitivna sporočila. Otroci skozi raznovrstne pesmi spoznavajo življenje in se srečujejo s pomembnimi vprašanji odraščanja. Tako se je v njihovem glasbenem potovanju porodila želja narediti nekaj za vrstnike. S pomočjo koncerta želijo svojim vrstnikom omogočiti otroške radosti, ki jim jih njihova stiska ne dopušča.

Z Rock mulčki bodo zaigrali in zapeli znani slovenski glasbeniki – Grega Skočir (Big Foot Mama), Hamo (Tribute 2 Love), Neisha, Tina Marinšek, Tinkara Kovač, Dan D, Klemen Klemen, Orlek, MRFY, BO! in Koala Voice, na odru pa se jim bodo pridružili tudi otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor OŠ Koper.

Rock mulčki in Tokac iz zasedbe Dan D.

*** Dan za rock bo namenjen tudi zbiranju donacij za podporo humanitarnega programa Pomežik soncu®, s katerim si ZPMS prizadeva čim več otrokom iz socialno ogroženih družin omogočiti brezplačne počitnice. S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 pa lahko že danes darujete 5 evrov za letovanje otrok iz socialno šibkejših okolij.