Borut Gombač in Marko Grobler z literarno-glasbenim projektom Melodije zamolčanih besed

Pesnik Borut Gombač in glasbenik Marko Grobler po sedmih letih soustvarjanja predstavljata literarno-glasbeni projekt Melodije zamolčanih besed.

Premierna predstavitev bo koncert v mariborskem klubu KGB, na katerem bodo pesmi z albuma, ki bo izšel pri Založbi Pivec izvedli Marko Grobler, Aphra Tesla, Maja Pihler – Bilbi, Katarina Rozman ter Dejan Berden. Z bralnimi vložki bo za literarni del dogodka skrbel Borut Gombač.

Pri snemanju albuma so poleg omenjenih glasbenikov sodelovali še: Marko Gutman, Luka Gaiser in Marko Vouk.

Melodije zamolčanih besed osvetljujejo ljubezenski odnos z različnih zornih kotov in z barvito zvočnostjo besed, izbranimi detajli in ekspresivnimi pomenskimi preskoki izrazito presegajo klišejskost tovrstnih izdelkov. Včasih gre za konkreten dialog med Njim in Njo – še večkrat pa za »melodijo zamolčanih besed«. In prav prostor zamolčanega poslušalcu na stežaj odpira vrata v lastno izkustveno notranjost, hkrati pa ponuja bogate možnosti za glasbeno nadgradnjo. Vse to je pevec in kitarist s pretanjenim posluhom za melodiko in skrite podtone besed Marko Grobler več kot odlično izkoristil. Uglasbitvam besedil pesnika Boruta Gombača, ki se zvrstno gibajo med šansonom, jazzom in popevko, pa ob vrhunskih glasbenikih dajejo posebno pastelno barvo tankočutne in ekspresivne interpretacije pevk Ane Karneža, Maje Pihler – Bilbi, Aphre Tesla in Katarine Rozman.