Hardcore & punk rock festival Tepih Na Paleti v Petišovcih pri Lendavi letos že v 9. izdaji

Na Speedway stadionu v Petišovcih pri Lendavi letos med 29. in 30. junijem že deveto leto zapored organizirajo “DIY hardcore & punk rock festival” Tepih Na Paleti. Pričakujejo okoli 500 obiskovalcev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Kako se je vse začelo in kaj se bo dogajalo letos, nam je zaupal Benjamin Graj iz ekipe organizatorjev.

“Sama ideja festivala “Tepih Na Paleti” je bila zasnovana kot šala oziroma piknik z lokalnimi glasbenimi skupinami. Že na prvi izvedbi festivala se je pojavilo več kot 150 ljudi. Ideja o ohranitvi festivala se nam je zdela zanimiva, tako da smo se odločili, da bomo s projektom nadaljevali. Ustanovili smo društvo “Ignite The Underground Promotion”, festival pa vsako leto nadgrajujemo v DIY pridihu, kot je bila osnovna ideja, kar pomeni, da 99% festivala organiziramo sami in nimamo večje finančne pomoči.”

Skozi vsa ta leta so gostili znana imena domače in tuje punk rock scene, kot so FakofBolan, Mašinko, Debeli Precjednik/Fat Prezident, Straightline, Super Action Heroes, Backstage, Trash Candy, Gužva u 16ercu, The Southern Oracle.

“Seveda bi radi izpostavili tudi druga imena kot so In-Sane, Missstand, Kraj Programa, Kriva Istina, Hopes, Vasectomy, Panicka,” doda Graj.

Utrinki 6. izdaje Tepiha Na Paleti

Letos festival izpostavlja dva glavna headlinerja. Nemški Risk it!, ki je ena izmed večjih hardcore zasedb v zahodni Evropi in hrvaške ska-punkerje Krešo I Kisele Kiše.  Prihajata pa tudi manjša headlinerja – Skywalker, češka pop-punk/hardcore in še ena nemška surovo hardcore zasedba Peace of Mind.

“Nudimo kampiranje v senci, hladno pijačo, dobro jedačo, poceni vstopnico in seveda super žur, ki traja od jutra do jutra. Po koncertih sledi še uradni afer party z DJ-i,” zaključi Benjamin Graj.

Vstopnice za festival bodo na voljo na licu mesta. Za festivalsko vstopnico boste odšteli 8€, za dnevno pa 6€.