Bliža se začetek festivala Poleti v NUK 2018

S Festivalom Poleti v NUK se bo v čudoviti Plečnikov atrij za tri tedne naselilo pestro kulturno dogajanje.  Med 30. junijem in 21. julijem se bodo odvili koncerti in gledališke predstave. Tovrstno oživljanje kulturne dediščine je eno osnovnih vodil društva KUD Arhiteka, organizatorja festivala.

Poleti v NUK se bo odvil že peto leto zapored. Širši javnosti (domačim in tujim gostom) želijo približati osrčje Mestne občine Ljubljana z odpiranjem institucije, ki v slovenskem prostoru sicer velja za nedostopno in zaprto.
Tako obiskovalci kot nastopajoči se navdušujejo nad edinstvenim prizoriščem, ki s svojo akustiko in prijetnim butičnim vzdušjem ponuja intimen prostor ter priložnost za raznolik kulturni izraz. Rdeča nit festivalskega programa je vsebinska raznolikost, kjer ima pomembno vlogo kvaliteta. To vodilo omogoča zastopanost različnih glasbenih zvrsti in drugih umetnostnih področij, k sodelovanju pa vabijo kakovostne ustvarjalce z odličnimi referencami in dolgoletnimi izkušnjami ter mlade, še neuveljavljene ustvarjalce. Omogočajo jim glasbeno udejstvovanje pred širšo publiko, širjenje njihove prepoznavnosti in možnosti uveljavitve v slovenskem glasbenem prostoru.

Trije festivalski tedni so vsebinsko zaokroženi s sedmimi tematskimi sklopi, vsakemu je namenjen en dan v tednu. Otvoritveni koncert letos pripada Etno bandi – Poseben gušt, zaključni pa Lei Sirk z bandom.

V sklopu “Mladi ustvarjalci” nastopajo Zala Smolnikar, Strip in Primož Križaj.

Barve kantavtorjev v sklopu “Kantavtorski večeri” zastopajo Adi Smolar, Rudi Bučar in dvojec Dimek&Klarić z novim skupnim projektom.

V “Sobotni posebni izdaji” se obetata odlična koncerta zasedb Brest in Patetico.

“Glasba svetov” bo zvenela z zasedbami Mascara, Ira Roma in Aritmija.

V sklopu “Šanson kabare” se bodo odvile predstave Svetlane Makarovič z gosti, Grand Pok in Kaye  Tokuhisa z gosti.

“Glas pri nas” je raperski sklop, ki ga bodo zapolnili Zlatko, Nipke in Trkaj.

“Gledališče v ATRIJU” bodo oživele predstave Kamniti čevlji, Devetsto in Realizem je rezerviran za klovne.