John F. Doe v ČinČinu predstavili John EP Doe

Blejska zasedba, ki nas je v pomlad zapeljala naglas, z izidom singla Povej naglas, je v začetku junija z odličnim koncertom predstavila EP plošček John EP Doe. Za jesen napovedujejo izid albuma.

Fantje, ki so se leta 2010 združili v band z željo po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe, imajo že zajetno zbirko avtorske glasbe. Prvi album, JFD, je izšel pet let po nastanku zasedbe, letos pa so Marko Zemljič (vokal), Aleš Svetina (kitara), Luka Zemljič (klaviature, spremljevalni vokal), Bojan Marinko (bobni) in Tilen Knaflič (bas kitara), k sodelovanju povabili producenta Petra Deklevo. Posneli in izdali so štiri skladbe, jih zapakirali na EP plošček John EP Doe, s koncertom v Ljubljani pa dokazali, da so odličen live band.

Kilometrina in sproščenost na odru, močan vokal z razločnim vibratom Marka Zemljiča, ki daje prepoznaven pečat zasedbi, raznolika tehnika z uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, za kar skrbita kitarist in klaviaturist, so v podpori dinamične ritem sekcije recept za super koncertno izkušnjo. Tobačno so na prijeten poletni večer zavzeli Gorenjci, ki so v velikem številu prišli podpret fante. Ti so nam servirali pesmi s prve plošče, nekaj priredb in kot se spodobi za praznovanje izida EP-ja, še vse štiri nove pesmi ploščka John EP Doe. V živo zvenijo še boljše, tako da si priskrbite svoj izvod EP-ja, ki je izšel preko založbe Nika records, spoznajte to glasbo in ujemite blejsko zasedbo na kakem od prihajajočih koncertov.

Setlista:

From Russia to China
Black glitter
Snap out of it (Arctic monkeys)
Drive song
Purple velvet
Povej naglas
Skeptik
Continental
Poletni trip
Rider
Zvok tišine
Criminal mind
Feniks Fire (Jimi Hendrix)
Povej naglas
December lights
Lonley boy (The black keys)

          
Foto: Sandra Kovačič / Rok Dolenc