Poseben gost skupine Laibach na njihovih dveh prihajajočih koncertih, 24. junija v Škofji Loki, na Loškem gradu, ter 29. junija na festivalu Celjski grad, bo njegova svetost, Peter Mlakar.

Peter Mlakar alias ‘Peter Paracelsus’ alias ‘Peter Paradoks’, bo v živo predstavil dve skladbi iz svojega prihajajočega albuma. Album bo izšel v jesenskih dneh, pospremil pa ga bo koncertni performas.

Peter Mlakar je leta 1994 s 300 000 Verschiedene Krawalle (divizija Laibach Kunst), ki sta ga sestavljala še Dejan Knez in Iztok Turk, izdal legendarni album ‘Peter ‒ Paracelsus’; z njim je bil inavguriran nov žanr, Satanic Techno.

Po 24-tih letih bo Peter Mlakar (soavtor plošče je Iztok Turk) v jesenskem času izdal nov album z naslovom ‘Peter ‒ Paradoks’. Koncertu bo poleg novega materiala dodano še nekaj skladb sParacelsusa, sam dogodek pa bo zasnovan kot performans, saj bo vseboval tudi nekaj elementov, ki jih običajni glasbeni nastop ne pozna in kar pritiče paradoksu ter delu Theophrastusa Bombastusa von Hohenheima.

Snemanje novega albuma je v polnem teku, na albumu bo gostovala tudi priznana slovenska sopranistka, Sabina Cvilak.

Več podrobnosti o albumu in koncertu sledi kmalu.