V Križevcih pri Ljutomeru med 1. in 7. julijem Festival Re:Pannonia

V Društvu 29a iz Križevcev pri Ljutomeru so mnenja, da se v bazen panonskega morja vsako leto steka vedno več entuziastičnih umetnikov. Med 1. in 7. julijem bodo zato izvedli prvi mini art festival. Obljubljajo alternativno in inovativno programsko raznolikost.

“Re:Pannonia” : panonska školjka, ostanek panonskega morja, valovanje žitnih polj, duh časa, neskončna ravnica, 60 milijonov let, panonska barka, panonska ura …

Na sedemdnevnem festivalu ponujajo možnosti raziskovanja panonske pokrajine in kulinarike, sodelovanje na različnih delavnicah čez dan, ob večerih pa glasbeni program z odličnimi lokalnimi izvajalci, kot so Tadej Vesenjak, Tomo Jurak, Ethnotrip, DOROJA, Samo Budna, Tomi Lorber in KARAVANA z Jožetom Zadravcem na čelu. Izbran program vas bo popeljal na sprehod med pop, rock, etno in jazz zvrstmi.

Na otvoritvenem večeru boste lahko zaplesali na ritme, ki jih bo narekoval DJ Vuk. Drugi večer pripada Tadeju Vesenjaku – najglasnejšemu Prleku med kantavtorji in najbolj prleškemu kantavtorju med Prleki ter KUD-u Muzika.

Tretji večer prisluhnite domačinu Tomu Juraku, znanemu glasbenemu ustvarjalcu, ki se ga zagotovo spomnite kot vodje priljubljene in uspešne zasedbe Gu-Gu.

Peli in igrali bodo tudi fantje in dekle, ki navdih za ustvarjanje z zasedbo Ethnotrip črpajo iz zakladnice ljudskega glasbenega izročila Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije.

V sredo bo večer v znamenju DOROJE, akustičnega tria, ki preigrava skladbe folka, countrya in bluegrassa, izvaja pa tudi avtorsko glasbo.

Na Zorkovem odru bo nastopil Samo Budna.

Četrtek bo otroško razigran, na zaključnem koncertu se bodo predstavili otroci iz celotne Slovenije, udeleženci glasbenega tabora. Z orkestrom bo na odru v vaškem jedru nastopil še kantavtor Tomi Lorber.

https://www.youtube.com/watch?v=t7wEO6iWKlc

Petkov program je pisan na kožo ljubiteljem jazza. Pod vodstvom Jožeta Zadravca se v Križevce pripelje KARAVANA – druščina odličnih glasbenih prijateljev, ki so se spoznali in začeli sodelovati med študijem. Vsi člani zasedbe so priznani glasbeniki.

Za zaključek se v soboto obeta elektronsko glasbeno doživetje. Vsi dogodki so brezplačni.

Festival Re:Pannonia