V Cankarjev dom jeseni prihaja Ólafur Arnalds

Cankarjev dom bo 13. oktobra 2018 gostil enega najpopularnejših islandskih glasbenikov.

Prvič k nam ob Björk in Sigur Ros prihaja najpopularnejši islandski glasbenik in eden najvplivnejših avtorjev popularne glasbe zadnjega desetletja. Po projektih Island Songs,  glasbi za televizijski seriji Broadchurch in Philip K. Dick’s Electric Dreams ter svetovnem gostovanju z elektronsko zasedbo Kiasmos s svojo ekipo umetnikov in glasbenikov pripravlja  popolnoma novo odrsko atrakcijo. Na gostovanju se bo predstavil s posebno zbirko klavirjev  in sintetizatorjev ter edinstveno ožičenim godalnim kvartetom in bobnarjem oz. tolkalcem. V središču predstave sta mehanična klavirja s po meri narejeno programsko opremo, ki generira svojstveno zvočno podobo. Inštrumenta, ki sta ju Ólafur in njegova ekipa razvijala več kot dve leti, sta obenem kompozicijsko orodje in inovativna popestritev živega koncertnega nastopa. Mehanična klavirja sta posebna spodbuda kreativnemu procesu, izziv za iskanje novih, presenetljivih odkritij. Zagotovo koncert jeseni v Ljubljani.

»Najpomembnejšo stvar pri glasbeniku se mi zdi njegova zmožnost navdihovanja.
V veliko veselje mi je slišati, da je moja glasba ljudi spodbudila k ustvarjanju, najsi gre za sliko, pesem, avtorsko glasbo ali nekaj popolnoma drugačnega.
Glasba ni enosmerna ulica, je dvogovor, v katerem je poslušalčeva vloga prav tako pomembna kot umetnikova. To je moja plat zgodbe. Kakšna je vaša?«  Ólafur Arnalds

Tekst: Cankarjev dom
VSTOPNICE
Preko spleta na mojekarte.si in na spletni strani organizatorja: Cankarjev dom vstopnice