MAGNIFICO že vabi na božični koncert v Stožice

Po lanskem razprodanem koncertnem spektaklu se balkanski šarlatan za božič vrača v Stožice. S svojim disco-šlager orkestrom bo glasbenik in komponist na velikem odru predstavil nov koncertni program.

Magnifico je pevec, kavboj, balkanski kameleon. Njegov zaščitni znak je edinstvena zmes latina, reggaeja in surf rocka, s plesnimi ritmi in elementi balkanskega etno zvoka. S tremi prvimi albumi – “Od srca od srca” (1993), “Gdo je čefur” (1996) in “Sexy Boy” (1999) – se je na Balkanu pozicioniral kot neskrajni skladatelj in glasbenik.

Vedno je iskal nove načine provokacije, in leta 2002 je za Eurosong napisal pesem »Samo ljubezen« za slovenski transvestitski trio Sestre. Pesem je postala velika uspešnica v Sloveniji, veliko odobravanja pa je požela tudi pri glasbenem občinstvu Eurosonga. Leta 2004 je Sony Music Entertainment izdal četrti album ˝Export/Import˝, na katerem je predstavil veliki uspešnici ˝Hir ai kam, Hir ai go˝ in eklektično ˝Giv Mi Mani˝. S tem vrhunskim albumom je dosegel veliko pozornosti in radijskih predvajanj na radijskih postajah tako v regiji, kot tudi po svetu, z njim pa se je končno predstavil širšemu svetovnemu občinstvu. Njegova glasba se je pojavila tudi na svetovno znanih Putumayo kompilacijah in na številnih drugih, kot sta BalkanBeats vol. 3 in Swing Style vol. 3.

Še vedno primarno glasbenik, se je Magnifico vedno spogledoval z novimi in kreativnimi potmi, s katerimi je samemu sebi dajal nove izzive. Skladal je glasbo za več filmov (“Stereotip” – 1997, “Prepisani” -2010, “Montevideo, bog te video” – 2010, “Montevideo, vidimo se” – 2014) in se pojavil v različnih glavnih ali stranskih filmskih vlogah (“Stereotip” – 1997, “Pornofilm” – 2000, “Poker” – 2001, “Kajmak in marmelada” – 2003).

S spoštovanjem je pri svojem ustvarjanju upošteval tradicionalne načine snemanja pri ustvarjanju filmske glasbe in tako je sodeloval s Srbskim vojaškim orkestrom Stanislav Binički, rezultat tega sodelovanja pa je bila filmska glasba leta 2014 za film “Montevideo, vidimo se”. Film, ki sodi med kultne filme v Srbiji, tako po gledanosti, kot tudi odzivu občinstva in kritikov, je odlično zajel Magnificovo glasbo v svoje okvirje. Na tem albumu se nahaja tudi sodelovanje z Luz Casal, vrhunsko in svetovno znano špansko avtorico in pevko Luz Casal.

Leta 2010 je svoj peti studijski album ˝Magnification˝ izdal pri založbi Piranha Musik. Tokrat je zapopadel tudi »balkanski spaghetti-western« slog. Prvi single »Zum zum« je imel poseben zvok surf rocka in romskega saksofonskega mojstra Ferusa Mustafova. Nato je leta 2016 izdal izjemen album »Charlatan De Balkan«, lani pa še album »Komplet II«.

VSTOPNICE so že v prodaji preko spleta na EVENTIM  in na vseh njihovih prodajnih mestih.

Organizator prireditve: DOM SVOBODE založbena dejavnost d.o.o.