Doza indie rocka z MRFY na Kamfestu

Glavni oder tretjega dne (12.8.2018) letošnje edicije tradicionalnega kamniškega festivala Kamfest je pripadel zasedbi MRFY. Novomeški posebneži so trenutno ena najbolj vročih skupin slovenske scene. Nekateri kritiki jim namenjajo celo naziv prihodnost slovenskega rock´n´rolla. Nekako jim ne gre zameriti.

Četverec, ki je v svoj repertoar posvojil popularno zvrst indie rocka, je trenutno v pripravi na splavitev svojega prvenca, katerega bodo 21.09. predstavili v Kinu Šiška. Zasedba v sestavi: Gregor Strasbergar – (vokal, kitara) Tomaž Zupančič – (kitara), Lenart Merlin – (bas), Rok Klobučar – bobni ima za pet let obstoja izjemno dodelan in energičen nastop. Publiko med skladbami intenzivno animira karizmatični Gregor, celotna zasedba pa je dodobra naštudirala, kako pritegniti ušesa na svojo stran. Fantje so izredno uigrani in glede na slišano jih dejansko lahko napovedujemo svetlo prihodnost, ki se bo zagotovo dodobra odprla po izdaji prvenca. O njihovi kvaliteti priča tudi podatek, da so že gostovali v oddaji ‘Izštekani’ na Valu 202, pa v diskografiji še nimajo svoje plošče.

Odlična programska izbira Kamfesta se je z MRFY prijetno obogatila in pred oder privabila kar veliko število obiskovalcev. Po pričakovanju so prevladovale mlajše generacije. Nastop lahko samo pohvalimo in jim zaželimo uspešno nadaljno pot in promocijo prvenca.

Foto galerija:
[Modula id=’2′]

Video: