VLADO KRESLIN SE Z MALIMI BOGOVI IN BELTINŠKO BANDO ŽE 27. LETO ZAPORED VRAČA V KRIŽANKE.  LETOS BO NA ODRU Z NJIMI ŠE BIG BAND ORKESTER SLOVENSKE VOJSKE. NA ZADNJI AVGUST, KO BO POLETJE ŠLO, ZATO ORGANIZATORJI SPOROČAJO, DA SE V PRIMERU SLABEGA VREMENA DOGODEK PRESTAVI V CANKARJEV DOM.

Tradicionalni koncert Vlada Kreslina, ki vztrajno polni poletno gledališče Plečnikovih Križank, praznuje že sedemindvajset let nastopov. Glasbenik, ki je v osemdesetih letih deloval v rock bandu Horizont, leta 1980 zmagal na festivalu Slovenska popevka s skladbo Dan neskončnih sanj in potem z bandom Martin Krpan ustvaril nekaj večnih skladb, velja za enega najprepoznavnejših slovenskih ustvarjalcev sploh. Z izrednim razumevanjem, še posebno ljudske glasbe, je z Beltinško bando in z mnogimi raznovrstnimi sodelovanji povzročil pravi preporod, saj jo je z osebno noto približal vsem generacijam tako na lokalni kot globalni ravni. Skupaj z gosti bo Vlado Kreslin predstavil pesmi iz svoje obsežne glasbene zakladnice.

Vstopnice so na voljo prek spleta na Eventimu. Kupite jih lahko tudi na blagajni Križank in ostalih Eventimovih prodajnih mestih.

Letošnji koncerti Vlada Kreslina z Beltinško bando

Beltinška banda je stalna spremljevalna zasedba Kreslina predvsem na velikih koncertnih odrih in tradicionalnih koncertih v Križankah ter Cankarjevem domu. Letošnje pozno poletje in jesen pa bosta postregla še z dvema večjima koncertoma v družbi prekmurskih godcev.

Po Križankah bo Kreslin z Bando najprej muziciral 15. septembra 2018 v Letnem gledališču Studenec. Nato se mesec kasneje po desetih letih vračajo v imenitno dvorano SNG Maribor, kjer bodo koncertirali 10. 10. 2018. Tradicionalno decembrsko “kreslinovanje” v Cankarjevem domu pa se nam letos obeta 5. in 6. decembra.