Prvenec ‘Lepo mi godrnjaš’ izide 25. septembra

Lusterdam so nase resno opozorili letos s skladbama ‘Lepo mi godrnjaš’ in‘Moram’. Zasedba je šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Prvi single je tako ob izidu postal Popevka tedna na Valu 202, Pesem in pol na Radiu Koper, odlične rezultate in visoka mesta je dosegel in še dosega na mnogih radijskih lestvicah in rotacijskih listah, poleg tega pa je bil deležen tudi pozitivnih odzivov s strani glasbenih urednikov in slovenske javnosti. Podobno se je godilo tudi drugi skladbi ‘Moram’.

Lusterdam so med poletjem dokončali svoj prvenec, ki so ga poimenovali po svoji prvi skladbi ‘Lepo mi godrnjaš’. Album je nastajal in zorel mnogo let in čaka, da ugleda luč sveta. V svoj post-rockovski zasanjan svet romantike vas bodo Lusterdam spustili v torek, 25.9.2018, ko bo album tudi uradno izšel, v živo pa jim boste lahko prisluhnili na promocijskem koncertu v sredo, 10. oktobra v ČINČIN-u v Ljubljani. Na dan izida albuma bodo Lusterdam predstavili tudi nov single in videospot ‘Mesec’.

Na albumu ‘Lepo mi godrnjaš’ bodo Lusterdam predstavili 10 avtorskih skladbpo katerih spretno krmarijo med post-rockom in kitarskim popom z občasnimi izleti v grunge in country. Pri snemanju albuma je zasedba sodelovala s priznanimi in uveljavljenimi producenti kot so Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni Primeru) in Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti …).

Lusterdam so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar(vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič(bas).