Hamo & Tribute 2 Love in Rudi Bučar z novim videospotom

Glasbena zasedba Hamo & Tribute 2 Love z uspešnega studijskega albuma 3P predstavlja nov single in bodočo uspešnico starih prijateljev – Dolgo nisva pila. Rudi Bučar, pivski prijatelj s Primorske, se jim je pridružil pri pripravi besedila in izvedbi. In nazdravljanju, seveda.

Album 3p je izšel na vinilni plošči februarja, v digitalnem formatu pa novembra 2017. Pesem Dolgo nisva pila smo prvič slišali v živo na predstavitvenem koncertu albuma 3P v Kinu Šiška, v odlični akustični izvedbi pa smo lahko uživali v oddaji Izštekani ob nastopu dueta Matevž Šalehar Hamo & Rudi Bučar.

Pesem Dolgo nisva pila govori o prijateljstvu, pogrešanju in želji po druženju z ljudmi, ki so nam blizu. Ob pisanju besedila (pod domačo češnjo na vrtu) je Hamo imel v mislih Rudija (kako brezdelno poležava pod domačo figo na vrtu), prijatelje in prijateljice, s katerimi se premalokrat sreča, jih objame, jih poljubi in jim prisluhne. Vse to seveda ob kozarčku, ki je vseslovenska metafora za druženje, čeprav minister za zdravje, ki ga trenutno nimamo, to neprestano odsvetuje. Hamo v hecu pravi, da ni minister za zdravje ampak minister za lubezen in njegovo ministrstvo predvsem ničesar ne omejuje.

Kot se za izdajo singla spodobi, so posneli tudi videospot. To ni le še en glasbeni videspot, temveč pravi pravcati originalni plagiat. V času suhih krav in SAZAS-a je treba šparat z idejami. Čista jeba. S tem so se strinjali tudi glasbeni kolegi s Štajerske, dečki s Sotle in pirski prijatelji iz zasedbe Mi2. Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo potem! No, šli so na pivo – Rudi je pil vino – in posneli so videospot v enem kadru (spet, treba je šparat).

Urbana legenda pravi, da se Hamo & Rudi še nista videla trezna. O tem ju lahko povprašate na prihajajoči mali turneji:

4.10. – Nova Gorica

5.10. – Laško

6.10. – Postojna

Povabite prijatelja, s katerim si želite spiti eno pivo ob odlični interpretaciji skladb obeh protagonistov, Hamotovih iskrečih pripombah in Rudijevih “kratkih” štorijah. Nikoli ne veste, kdaj se boste spet dobili.

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love ne sodeluje velikokrat z gosti, saj jih to omejuje v lastnem izražanju, predvsem na odru. Imajo pa za seboj odmevno sodelovanje z legendarnim Vladom Kreslinom pri pesmi Tiho, na zadnji izdani plošči pa je z ženskim vokalom popestrila komad Tud za naju dva Renata Mohorič (I.C.E.).

Album: 3P

Music: Matevž Šalehar Hamo

Lyrics: Hamo & Rudi Bučar

Arr: Hamo & Tribute 2 Love

Video: Hamas pictures ltd.

Directed & edited: Hamas pictures ltd. po predlogi Čista Jeba/Mi2 avtorja Rudija Urana

Dop: Marko Alpner

Nastopajoči:

Jernej Dirmbek

Tone Kregar

Martin Janežič Buco kot Mali

Matevž Šalehar Hamo kot Dimek

Rudi Bučar kot Tonč

Dejan Batista

Duško

Denis Horvat

Uroš Škerl Kramberger

Alex Mladenov

Člani zasedbe:

Matevž Šalehar Hamo – vokal, kitara

Martin Janežič Buco – bobni, backvokal

Denis Horvat Duki – klaviature, backvokal

Peter Dekleva Pero – kitara, backvokal

Uroš Škerl Kramberger Hipi – bas kitara, backvokal

Publika – vokal in backvokal