Prvi singel z novega albuma skupine Čedahuči

Skupina Čedahuči predstavlja prvi singel z naslovom Lahko sem srce in lahko sem kvadrat iz prihajajočega albuma Svetilnik-pesmi o Svetlobi, ki bo izšel 20. septembra.

Ob izidu albuma bosta 20. in 21. septembra ob 20.00 promocijska koncerta v ljubljanskem SiTi Teatru.

Glasbo in besedilo za skladbo Lahko sem srce in lahko sem kvadrat je napisal Blaž Učakar, avtorji aranžmaja pa so Čedahučiji (Blaž Učakar, Matjaž Jakin, Danijel Bogataj, Romana Prosenc, Miha Lampe in Jure Maček).

O skupini in novem albumu:

Slovenski folksterji, kot so jih poimenovali novinarji, zadnjih pet let ustvarjajo avtorsko glasbo z besedili v slovenščini in so v tem času odigrali preko 150 koncertov. Do sedaj so izdali dva albuma. Prvega, krajšega – Čedahuči EP, na katerem je pet pesmi in drugega v LP formatu, na katerem je 10 pesmi, z naslovom Severnica. Trenutna sedemčlanska zasedba pesmi z albuma na koncertih že igra in tokrat pripravljajo koncerta z razširjeno zasedbo kot praznovanje ob rojstvu novega albuma.

Od Severnice do Svetilnika je preteklo kar nekaj svetlobe in Čedahučiji napovedujejo nov album kot glasbeno spremljavo za najbolj zavito pot, za katero ni potrebno iti nikamor – za potovanje vase. Na njem so zbrane pesmi, ki so nastajale zadnje štiri leta in komaj čakajo, da ga doživite tudi vi. Kot zanimivost lahko povemo, da je album posnet v uglasitvi 432Hz. Čedahučiji so ga ustvarjali v svojem studiu, katerega so uredili sami in ga imenujejo Čedaplac. Pravijo, da gre za čaroben prostor, ki predstavlja njihov glasbeni tempelj, v katerem vadijo in snemajo.

Informacije o albumu Svetilnik-pesmi o Svetlobi:

Avtor glasbe: Blaž Učakar, razen pesmi “Odmev”: Matjaž Jakin

Avtor besedil: Blaž Učakar

Avtorji aranžmajev: Čedahučiji (Blaž Učakar, Matjaž Jakin, Danijel Bogataj, Romana Prosenc, Miha Lampe, Miha Nagode in Jure Maček)

Producent albuma: Blaž Učakar

Zajem zvoka: Blaž Učakar, Danijel Bogataj, Jure Maček in Matic Zelič; v Čedaplac-u (studiu Čedahučijev)

Mešanje zvoka (Miks): Blaž Učakar, Danijel Bogataj in Jure Maček v studiu Beartrack studio

razen pesem “Lahko sem srce in lahko sem kvadrat”: Marko Jakopanec

Mastering: Blaž Učakar

Grafično oblikovanje: Blaž Učakar

Fotografije: Jana Šnuderl in Simon Gašparovič (JS oblikovanje)

Na albumu so igrali:

Blaž Učakar, glas, akustične kitare, električna basovska kitara, pianino, hammond orgle, harmonika, sintetizatorji in perkusije;

Matjaž Jakin, glas, električne kitare in banjo;

Danijel Bogataj, glas, violina, mandolina, hammond orgle in perkusije;

Romana Prosenc, glas;

Miha Nagode, klarinet, harmonika in hammond orgle;

Nace Kogej, bariton saksofon

Miha Lampe, kontrabas in električne basovske kitare in

Jure Maček, bobni, tolkala in perkusije.

Foto: Jana Šnuderl