Pomembne informacije za vse, ki se bodo udeležili velikega spektakla 2Cellos na snežnem stadionu v Mariboru

Prometni režim, brezplačni avtobusni prevozi in druga navodila

Že čez nekaj dni, v soboto, 15. septembra bo na Snežnem stadionu v Mariboru vrhunski spektakel slovite zasedbe 2CELLOS na posebej pripravljenem prizorišču tega naravnega amfiteatra pod Pohorjem, na lokaciji, kjer poteka tudi Zlata lisica in kjer bodo samo za ta koncert pripravili veliki parter s sedeži in veličastni oder! Tako se bo velika želja Mariborčana Luke Šulića iz dvojca 2CELLOS končno uresničila – s Stjepanom Hauserjem bo svojemu rodnemu mestu priredil pravi koncertni praznik!

Glede na rekordni obisk, ki se pričakuje v soboto, saj bo na Snežnem stadionu več kot 13.000 ljudi, vas obveščamo o pomembnih podatkih glede prometnega režima, parkirišč, brezplačnih avtobusnih prevozih in drugem. Naj že zdaj toplo priporočimo vsem obiskovalcev, da pridejo na prizorišče že okoli 18h, saj se pričakuje velika gneča tako v prometu, kot tudi na vhodih na prizorišče. Naj omenimo, da priporočamo obiskovalcem, da se primerno oblečejo za koncert, saj so zvečer napovedane malo nižje temperature, še posebej pa bi obiskovalkam na stojiščih priporočili, da obujejo primerno obutev za travnato površino. Ob 17.00 bodo odprli blagajne na prizorišču, ob 18.00 pa sledi odprtje prizorišča. Od 18.30 pa do koncerta vas bosta zabavala didžeja in dve predskupini, na voljo pa bo tudi hrana in pijača. Ob točno 21.00 bosta na oder stopila 2CELLOS. Več informacij na temo parkirišč in brezplačnih avtobusnih prevozih pa si lahko preberete spodaj.

Na razpolago bodo parkirišča pod Pohorjem, seveda v naravno omejeni količini, kjer bo veljal enak prometni režim kot za Zlato lisico. Poleg tega bodo na razpolago parkirišča trgovskih centrov Bauhaus, Leclerc in Rutar na Tržaški cesti, od koder bo vzpostavljena brezplačna avtobusna povezava. Prav tako bodo brezplačni avtobusi vozili od vojašnice generala Maistra, na razpolago pa bo tudi brezplačni avtobusni prevoz na liniji številka 6 iz centra Maribora!

Brezplačni avtobusni prevozi z linijo št. 6: Vzpenjača – Maribor Center do začetka koncerta v razmaku 10 do15 minut brez voznega reda, po koncertu pa nazaj od 23.00 do 01.00 v razmaku 10 do 15 minut.

Brezplačni avtobusni prevozi s parkirišča Vojašnice generala Maistra med 18.00 in 21.00 uro v razmaku 10 do15 minut, s koncertnega prizorišča pa nepretrgoma med 23.00 in 1.00.

Brezplačni avtobusni prevozi s parkirišča Bauhaus na Tržaški cesti med 18.00 in 21.00 uro v razmaku 10 do 15 minut, s koncertnega prizorišča pa nepretrgoma med 23.00 in 1.00.

Naj vas samo spomnimo na koncertni spektakel največje slovensko-hrvaške crossover svetovne atrakcije 2CELLOS, ki je bil 29. junija na poletni areni na prostem ob stadionu Bonifika v Kopru (taista bo postavljena tudi v Mariboru) in ki je za 13.000 oboževalcev skupine predstavljal res enkratno doživetje, ki ga nikoli ne bodo pozabili. Tehnično dovršena postavitev arene pri stadionu je zagotovo pridonesla k temu, da so vsi oboževalci skupine lahko resnično uživali v nastopu v soju bogato in umetniško ter profesionalno kreiranega lučnega in pirotehničnega parka, vrhunsko ozvočenje pa je pričaralo popolni vtis tega koncertnega spektakla.Klasično izobražena violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser sta predstavila svoje največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala svojo dolgoletno uspešno kariero. V prvem delu koncerta sta množico ogrevala s skladbami, kot so Moon River, My Heart Will Go On, Now We Are Free, Smooth Criminal Michaela Jacksona in Thunderstruck skupine AC/DC ob spremljavi svoje stalne rockovske zasedbe in godalnega orkestra, ko pa je slednji zapustil oder, pa sta nadaljevala v še bolj udarnem duhu. Med drugimi so sledile Seven Nation Army, Smells Like Teen Spirit, Highway to Hell, Satisfaction in Back in Black. Množica navdušenih oboževalcev ju seveda kar ni hotela spustiti z odra, tako da je bila deležna še kar dveh bisov, s katerima sta se glasbenika za zdaj poslovila od Obale s pesmimi, kot so Welcome to the Jungle, Wake Me Up, Despacito in With Or Without You, iz bogate zbirke njunega glasbenega repertoarja predelav klasične, pop in rock glasbe.

Z gotovostjo lahko rečemo, da bo koncert v Mariboru tako glede na ureditev prizorišča, kot tudi glede na število obiskovalcev in zagotovo tudi odzivu teh, saj je Luka Šulić prav iz Maribora, presegel opisano spektakelsko koncertno izkušnjo iz Kopra. Vstopnice so še vedno na voljo na prodajnih mestih Eventima in na spletni strani www.eventim.si.

Pred slovitima 2CELLOS na velikem mariborskem koncertnem spektaklu 15. 9. bo poleg didžejevskega nastopa sledil še uvodni koncertni del, na katerem bomo lahko slišali izvajalce Swing Deal in The Leading Guy.

Swing Deal (foto: Simone Di Luca)

Swing Deal sta mlad ženski duo, ustanovljen leta 2017. Članici Giovanna Rados (vokal in kitara) in Lucy Passante Spaccapietra (violina in back vokal) sta razvili svojstven pop-folk slog, saj ju le-ta navdušuje, za njima pa so že številni nastopi, med njimi nastop na letošnjih Melodijah morja in sonca v Portorožu in pred slovitima 2CELLOS letos v Kopru.

The Leading Guy

The Leading Guy je po mnenju mnogih glasbenih kritikov en od desetih najboljših novih pop pevcev in avtorjev, tako pa so ga ocenili po prvem albumu Memorandum, ki ga je izdal leta 2015. Odraščal je v Italiji, nekaj časa pa je prebil tudi na Irskem, kjer je nastopal tudi na ulici. Tako je nadaljeval svojo kariero po celi Evropi in si nabiral izkušnje, ki se odražajo v njegovih pesmih. Po izdaji albuma je nastopil na številnih pomembnih odrih, če jih omenimo samo nekaj: festival Ferrara Sotto Le Stelle, No Borders Music Festival v Trbižu pred 2CELLOS, kot tudi v Zagrebu, kjer ga je pred slovito zasedbo videlo kar več kot 50.000 obiskovalcev koncerta. Nastopil je tudi pred Jackom Savorettijem in Benom Harperjem. Debitantski album Memorandum je posnel v nekaj dneh v svojem stanovanju v vzhodnem predelu Berlina, trenutno pa dela na novem materialu za založbo Sony Music. Več o njemu lahko najdete na spletni strani www.theleadingguy.com

2CELLOS se lahko upravičeno pohvalita s preko 1.200 koncertov po celem svetu, več kot 10 milijonov gledalcev na koncertih, 3 milijoni prevoženih kilometrov, preko milijona všečkov na Facebooku, 650 milijonov ogledov le na YouTubu (od tega 100 milijonov ogledov samo za največjo uspešnico Thunderstruck) in še bi lahko naštevali. Zato lahko za 2CELLOS rečemo, da sta največja glasbena atrakcija iz naše regije vseh časov. Polnita arene po celem svetu in sodelujeta s svetovnimi zvezniki kot so Elton John, Zucchero, Bocelli in drugimi. Luka Šulić in Stjepan Hauser trenutno snemata svoj peti album, ki bo po zadnjem albumu filmske glasbe, ki sta ga posnela z Londonskim simfoničnim orkestrom, spet rokovsko obarvan.

Lansko leto, leto 2017 je zaznamoval izid albuma filmske glasbe SCORE in svetovna turneja, na kateri so bili povsem vsi koncerti razprodani! Njun velik preboj je bila ameriška turneja, kjer sta nastopila na več kot 40 razprodanih koncertih, med njimi v prestižnih koncertnih dvoranah in prizoriščih, kot sta slovita Red Rocks in Radio City Hall. Pred tem sta ima veliko italijansko turnejo, nastop v beograjski Areni, dvakrat sta razprodala Areno Stožice in 2. julija še puljsko Areno. Sledila je razprona evropska turneja, v okviru katere sta obiskala Budimpešto, Bruselj, Barcelono, Dunaj, Pariz, Berlin, nastopila sta tudi v slovitem Royal Albert Hallu v Londonu. Septembra sta sodelovala na dveh prestižnih dogodkih, na 10. obletnici smrti Luciana Pavarottija v veronski Areni in na koncertu, ki ga je v rimskem Koloseju gostil Andrea Bocelli, kjer sta nastopila z Bocellijem in celo pevcem skupine Aerosmith Stevenom Tylerjem. Trenutno sta Luka in Stjepan v studiju, kjer snemata posnetke na nov album, ki bo izšel jeseni in bo spet bolj rokovsko obarvan.

Kratka biografija 2Cellos 

Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je v med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Lukov oče živi v Mariboru in igra v simfoničnem orkestru mariborske opere, medtem ko njegova mama, ki prihaja iz Izole, uči na glasbeni šoli v Mariboru. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru. 

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred šestimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2CELLOS, obljavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je Luki in Stjepanu odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.    

Sledilo je več kot 1.200 samostojnih koncertov po celem svetu, milijoni ogledov na spletnem mestu YouTubu (uradni spletni 2CELLOS kanal YouTube ima že prek 650 milijonov ogledov, od tega ima samo videospot Thunderstruck preko 100 milijonov ogledov), gostovanja v najprestižnejših svetovnih televizijskih spektaklih – od podelitve Zlate Žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom. Za seboj imata izjemna mednarodna glasbena sodelovanja, med katerimi so Zucchero, Andrea Bocelli, kitajski pianist Lang Lang, Steve Vai in mnogi drugi. Luka in Stjepan sta med drugim nastopila tudi pod taktirko svetovno prizananega dirigenta Zubin Methe, prav posebej pa cenita tudi sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

Luka in Stjepan pravkar snemata peti studijski album. Ta bo spet povsem nekaj novega po izjemnem albumu Score, ki sta ga lani posnela – in s tem so se uresničile tudi njune dolgoletne sanje – s slovitim simfoničnim koncertom iz Londona, enim najbolj priznanih in najboljših orkestrov na svetu.