NA KONCERTU V MARIBORU OBOŽEVALCI 2CELLOS IZ KAR PETIH KONTINENTOV IN 35. DRŽAV, OD AFRIKE, JUŽNE AMERIKE, ZDA, JAPONSKE, DO NOVE ZELANDIJE, AVSTRALIJE IN MNOGIH EVROPSKIH DRŽAV!

Končno smo doživeli veliki spektakel slovitega slovensko-hrvaškega crossover dvojca, svetovne atrakcije 2CELLOS na Snežnem stadionu v Mariboru v soboto, 15. septembra, kjer sta se domačin Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila pred rekordnimi kar več kot 15.000 oboževalci njunega bogatega glasbenega programa. Ta, doslej njun največji koncert na Štajerskem – in tudi v Sloveniji -, je bil prežet z emocijami mariborčana Luke Šulića, kot tudi njegovega kolega Stjepana Hauserja, saj je z njimi skozi cel koncert sodelovalo izjemno čustveno in energično, predvsem domače občinstvo.  In kar sta prej prikazala pred 13.000 obiskovalci konec junija v Kopru, sta zdaj samo še bolj potrdila, svojo resnično neprekosljivost, zdaj v štajerski prestolnici. Luka resnično ni mogel skrivati svojega navdušenja in emocij skozi cel koncert, še posebej v trenutku, ko je s Stjepanom stopil na oder v dresu Nogometnega kluba Maribor ob velikih ovacijah zbranih 15.000 oboževalcev, kot tudi ganjenosti v trenutkih, ko sta v poklon velikanu dalmatinske pesmi, nedavno preminulemu Oliverju Dragojeviću, odigrala venček njegovih najbolj znanih skladb, kar je tudi občinstvo pospremilo z zelo čustvenim odzivom in številnimi solzami. Ob Na Golici pa je poskočilo marsikatero srce in narisalo številne nasmehe radosti na obraze obiskovalcev. Vsekakor pa je bil koncert v svoji celoti nekaj največjega, najlepšega, energičnega in čustvenega za ljubitelje glasbe v Mariboru doslej! Že na koncertu pa je Luka Šulić izrazil svoje navdušenje tudi nad tem, da je na mariborski koncert prišlo občinstvo iz kar petih kontinentov, saj so na koncert prišli njuni oboževalci tudi iz Afrike, Japonske, Nove Zelandije, Avstralije, ZDA, Azije, Južne Amerike in seveda in mnogih evropskih držav, organizator pa je naštel kar 35 držav, v katerih so kupili vstopnice za ta veličastni spektakel.

In naj še enkrat omenimo, da je bil koncertni spektakel res enkratno doživetje, ki je navdušilo zbrano množico predvsem Štajerk in Štajercev, kot tudi obiskovalcev iz drugih krajev Slovenije in iz tujine, saj so ti prišli tudi iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Za popoln užitek koncerta je poskrbela tudi tehnično dovršena postavitev arene, kot tudi soj bogato in umetniško ter profesionalno kreiranega lučnega in pirotehničnega parka, za popolni zvočni vtis je poskrbela ekipa z vrhunskih ozvočenjem, vrhunska organizacija koncertnega spektakla pa je bila v rokah organizatorjev, podjetij Vigna PR in Koda Events.

V Mariboru sta 2CELLOS, klasično izobražena violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, predstavila svoje največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala svojo dolgoletno uspešno kariero. V prvem delu koncerta sta množico ogrevala s skladbami, kot so Moon River, Now We Are Free, My Heart Will Go On, Smooth Criminal Michaela Jacksona in Thunderstruck
skupine AC/DC ob spremljavi svoje stalne rockovske zasedbe in godalnega orkestra, ko pa je slednji zapustil oder, pa sta nadaljevala v še bolj udarnem duhu. Med drugimi so iz bogate zbirke njunega glasbenega repertoarja predelav klasične, pop in rock glasbe sledile pesmi Seven Nation Army, Smells Like Teen Spirit, Highway to Hell, Satisfaction in Back in Black. Množica navdušenih oboževalcev ju seveda kar ni hotela spustiti z odra in glasbenika sta z nezmanjšanim tempom nadaljevala koncert pred domačim občinstvom s pesmimi, kot sta Welcome to the Jungle, Despacito, izjemno pa sta domače občestvo presenetila s pesmijo Na Golici. V spomin na velikana dalmatinske pesmi Oliverja Dragojevića sta se mu poklonila z venčkom njegovih pesmi, ta veliki koncertni spektakel pa sta zaključila z Viva la vida in With Or Without You slovitih U2. Po tako veličastnem koncertnem spektaklu ju bo občinstvo še dolgo pomnilo po tem izjemnem koncertnem dogodku, tako kot tudi 2CELLOS ne bosta nikoli pozabila izjemne množice njunih oboževalcev, ki so s svojo prisotnostjo in vnemo dali koncertu, kar je zanj nujno – veliko ljubezni in predanosti, kot tudi že
skoraj pregovorne energije in srčnosti, ki pritičeta Štajerkam in Štajercem.

Tekst: Agencija Antonov / Foto: Klemen Udovč