Punk zvezdnik, ki je ostal kantavtor

Za Perotom Lovšinom je 40 let pevske kariere. Izdal je pet albumov s Pankrti, tri s Sokoli in kar deset samostojnih albumov. Oktobra bo filmski prostor obogatil s celovečernim glasbeno-dokumentarnim filmom Pero Lovšin – Ti lahko. Pero film napoveduje tudi s singlom “Na dobri poti” z zadnjega studijskega albuma, ki je nastal v sodelovanju s Prismojenimi profesorji bluesa, in videospotom iz filma.

Film Pero Lovšin – Ti lahko pripoveduje zgodbo o Perotu Lovšinu, prvi punk zvezdi nekdanje vzhodne Evrope. O njegovem ustvarjanju glasbene pa tudi neglasbene slovenske zgodovine. Od uporniškega anarhizma sedemdesetih let prejšnjega stoletja, osamosvajanja in demonstracij na Kongresnem trgu v Ljubljani, pa do evropskega nogometnega prvenstva leta 2000 v Amsterdamu in današnjih dni.

Kamera Perota spremlja med nastopi v malih slovenskih mestih, s Pankrti na Dunaju in na velikem odru Cankarjevega doma. Z njim se zabavamo na rojstnodnevnih zabavah in doživljamo ustvarjanje zadnje plošče, z njim smo na poti in doma. Pero je anarhist, Janez Kranjski Janez, poje o tem, da gre Slovenija naprej in o tem, da to ni več Slovenija. On lahko! On je na Dobri poti!

V filmu nastopajo: Pero Lovšin, Pankrti, Big Foot Mama, Prismojeni profesorji bluesa, Glen Matlock (Sex Pistols), Birsa BrothersŠpanski borci ter Darja LovšinMatej LovšinIgor VidmarGregor TomcPeter MlakarBorut Mehle in Žare Pak.

Režija: Jani Sever.
Scenarij: Jani Sever, Stojan Pelko.
Direktor fotografije: Darko Herič.
Montaža: Miloš Kalusek.
Obdelava zvoka: Julij Zornik.
Maska: Tanita Seifert.
Producent: Nina Jeglič, Jani Sever.
Produkcija: Sever&Sever 2018.

Vstopnice že v prodaji.

Organizacija: Sever&Sever in Kino Šiška.