Zasedba UMA z Urško Majdič na čelu izdala novi čarobni singel Le začuti

ISKRIVI, NEŽNI, MOČNI, SIMPATIČNI IN ODBITI. TO SO VESOLJČKI, KI SO SE ZDRUŽILI V VESOLJU NA PLANETU UMA. IZDALI SO NOVI SINGEL “LE ZAČUTI”.

Čutni, dinamični, z močno sporočilnostjo. UMA je zasedba, ki jo je ustanovila Urška Majdič – UMA (prej Billysi), in je prvič začarala občinstvo na koncertu Duša lansko leto 5.5., kjer je Urška večer, s premierno izvedbo novih skladb, posvetila svojemu preminulemu očetu Dušanu. To je bil začetek glasbene zgodbe Neskončni album Duša in zasedbe UMA. Pesmi imajo pozitivni naboj, so srčno iskrene in po besedah Urške, “iščejo svoje mesto na frekvenci, kjer bi lahko bile duše.”

Letos zasedba UMA koncertira in predstavlja studijske posnetke pesmi Neskončnega albuma Duše. Maja predstavljen Čarobni vrt je božajoča skladba o notranjem templju, ki so jo poslušalci takoj vzljubili.

Zdaj UMA predstavlja še “Le začuti”, ki poslušalca potegne v posebno stanje.

“Ta komad me vsakič znova odnese – in upam, da bo tudi vas! A si je treba odtrgati nekaj minut, se umiriti, … V današnjem času se ves čas mudi, delujemo in čutimo le površno … Tu pa je bistvo ravno nasprotno.” Urška Majdič – UMA

Le začuti (besedilni video):

https://www.youtube.com/watch?v=rdYjHuFWJNs&feature=youtu.be

Posneto v Studiu Evolucija.
Produkcija: Tine Janžek.

KDO JE UMA? 

UMA ni le novi umetniški vzdevek Urške Majdič, ampak predvsem njena nova, kreativna in navdušujoče dinamična zasedba, ki šteje skupno 6 članov. Prekaljeni glasbeni iz različnih glasbenih voda so zbrani v zanimivi sinergiji in prepletanju zvrsti zasedbe. Kot pravi ustanoviteljica, pevka in glavna avtorica zasedbe, Urška Majdič – UMA (prej Billysi), je to “kot živ organizem, ki se ves čas oblikuje in presenetljivo na novo ustvarja”.

Spletna stran: www.urskamajdic.si

Urška je okoli sebe zbrala izvrstne glasbenike in skupaj so ustvarili zasedbo UMA: Urška Majdič, soavtor in kitarist Matjaž Marin (prej Billysi, Sausages), Rok Hozjan (Quintet Piazzolleky, Terrafolk), Matej Sušnik (Ice) ter Urban Grabenšek (Radio Mondo, Noctiferia) ter bobnar Anže Žurbi (Jadranka Juras, Soul Jazz in Jaz).

UMA uvaja slovensko kakovostno in kreativno avtorsko glasbo s prefinjenim prepletanjem zvrsti – od pop rocka, jazza, rnb-ja do bluesa, s svojimi edinstvenimi impro vložki, zaradi katerih je gotovo vsak koncert drugačen. Zasedbo UMA je enostavno potrebno doživeti. To bo možno že v petek, 28. septembra v klubu Blunout.