Grešni Kozli predstavljajo novi singel Kaj vam bi razlagal

GREŠNI KOZLI so bend, ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki s tržaškega in sežanskega Krasa. Jedro zasedbe tvorita Matej Gruden – Keko in Iztok Cergol. Predstavljajo novi singel “Kaj vam bi razlagal”.

Kaj bi vam razlagali, poslušajte pesem, za katero je besedilo spisal Matej Gruden –  Keko, glasbo pa Iztok Cergol.

Glavni vokal: Matej Gruden Keko
Klaviature, bas kitara, spremljevalni vokal: Iztok Cergol
Kitare: Marko Hrvatin
Bobni: Uroš Nemanič

Kaj vse so že zagrešili kozli od nastanka zasedbe v prvih letih tretjega tisočletja do danes

Tekstopisec in pevec Matej Gruden – Keko je pred nekaj leti iz predala povlekel svojo najstniško poezijo in ji dodal še nekaj novih zrelejših izpovedi. Njegova besedila je začutil in uglasbil Iztok Cergol. Tako je nastal originalen repertoar v slovenskem jeziku, ki pa sega tudi po kraškem in zamejskem narečju.

S snemanja videospota.

Grešni kozli radi vabijo v svojo sredo tudi druge glasbenike, nove in stare prijatelje, da se jim pridružijo pri podajanju zgodb o domačih ljudeh, o kraški zemlji, o jadranskem morju, o vsakdanjih težavah slehernika in seveda, kot se za vsakega umetnika spodobi, o plemenitih čustvih ljubezni in radoimetja.

S snemanja videospota.
Med vsemi velja omeniti legendo slovenska rocka, kitarista in skladatelja Mira Tomassinija, ki mu je primorska in zamejska realnost posebno pri srcu, in je za Grešne kozle uglasbil nekaj Kekovih poezij. Zgodovina Grešnih kozlov sega v prva leta tretjega tisočletja, ko so “vedno vsega krivi” po kraških osmicah pop…evali slovenske in tuje coverje.
Leta 2013 sta Keko in Iztok pripravila kabaretno predstavo – kraško muzikomedijo (U)tri(n)ki, s katero sta gostovala v 25-ih ponovitvah po Italiji in Sloveniji. Leta 2015 sta dejavnost usmerila v glasbene vode in posnela prvi singel “Alora, pupa!” ter začela z nastopanjem v obliki rock benda. S časom so se pojavile priložnosti, ko je njuna glasba zazvenela v akustični verziji, in umetnika sta uvidela, da bo ta pot bolj primerna za njune zgodbe.
Danes so Grešni kozli pretežno akustična zasedba, ki nastopa z nestabilnim številom izvajalcev, tako kot so nestabilni tudi sami izvajalci, ravno zato je njihov nastop prilagodljiv različnim odrom.
Leta 2018 so ob aktivnem nastopanju po Krasu in Obali sodelovali tudi s producentom Gabrom Radojevičem pri projektu “Raziskava zvoka – Sound research” in si vzporedno zamislili tudi lasten projekt “Wine research”, v katerem so pridobljena znanja in izkušnje z Radojevičem ponesli v istrske in kraške osmice. Ob kančku refoška ali terana, seveda.
V zelo bližnji prihodnosti, natančneje – jutri, bodo izdali prvi uradni videospot za singel “Kaj vam bi razlagal”.