V Ljubljano prihajajo Die Ärzte

V Ljubljano prihaja “najboljši bend na svetu”!

Ko se je leta 1982 v Berlinu osnoval trio Die Ärzte, je bila rock scena v Nemčiji pod vprašajem. V glasbenem smislu zasedba ni žela velikih uspehov, a je kmalu postala prepoznavna zaradi razvpitih koncertov, polnih kaosa, pozabljenih besedil, zgrešenih akordov in neslanih šal. Kljub temu, da so čez čas izboljšali svoje koncerte, so si bili v laseh z lokalnimi oblastmi, ki so nad njimi izvajale cenzuro.

Pred razhodom leta 1987 so se podali na trimesečno turnejo, ki se je izkazala za preveč uspešno, z razhodom pa so nenačrtovano postali kar punk rock legende. Leta 1993 so se uklonili tonam pisem s prošnjami po združitvi in se s težko pričakovanim albumom Die Bestie in Menschengestalt vrnili na razprodane odre ter zavladali nemškim glasbenim lestvicam. Vrnitev je zaznamoval trši zvok in politična skladba “Schrei nach Liebe”, s katero so opozorili na problem nemških nacističnih združenj in neonaciste poimenovali z njihovim pravim imenom: šupki (Arschloch)!

Decembra 1996 so se na nemške in švicarske odre podali z zasedbo Kiss, potem pa razprodali kar šest nastopov na stadionu ter se v naslednjih letih podali na domala vse kontinente.

Leta 2002 so kot tretji nemški band nastopili v vsem dobro poznani oddaji MTV-Unplugged, svoj položaj pa še bolj utrdili z novoletnim nastopom leta 2006 v Kolnu, ki so ga praznovali s 45.000 oboževalci. Svoj naziv “najboljši bend na svetu” so si prislužili s kar 13 studijskimi albumi, uspešnimi turnejami, močno politično držo in trumo oboževalcev.

Kot edini do zdaj objavljen bend bodo prihodnje leto ekskluzivno kraljevali na festivalih Rock am Ring in Rock im Park v Nemčiji ter Nova Rock v Avstriji. Mi jih bomo imeli čast poslušati v intimi Kina Šiška, zato predvidevamo, da bodo vstopnice razgrabljene izredno hitro.

Vstopnice v prodaji od petka, 21. 9. 2018, ob 10:00 prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Društvo KAPA.