Svetovna zvezda z najglobljim in najočarljivejšim glasom, italijanski Barry White, mojster zapeljivih melodij MARIO BIONDI se dve leti po svojem do zadnjega kotička polnem ljubljanskem koncertu na povabilo Musicology Barcaffe Sessions vrača v slovensko prestolnico!

Z njegovim koncertom se tudi začenja nova sezona serije koncertov Musicology Sessions.

Dobrodošli na krovu. #musicologybarcaffesessions

Early Birdz (omejeno število): 17 evrov
Redna cena: 20 evrov

—————————————

Mario Biondi se je rodil kot Mario Ranno v sicilijanski Cataniji, kjer na svojo več kot uspešno glasbeno pot stopil v lokalnih cerkvenih zborih. Njegov oče, italijanski pevec Stefano Biondi, ga je okužil s strastjo do glasbe, njemu v čast in spomin pa je kasneje v življenju tudi prevzel umetniški priimek Biondi. Ljubezen do soula ga je že tam v sredini osemdesetih pripeljala do sodelovanja z mnogimi odličnimi svetovnimi glasbeniki, največji kaliber, ki ga z veseljem vpisuje v sam vrh svojega glasbenega življenjepisa pa je legendarni pevec Ray Charles.

Preobrat v Biondijevi karieri je povzročil single This Is What You Are, ki je bil sprva izdan na Japonskem, kmalu pa je pritegnil pozornost Normana Jaya, znamenitega didžeja z BBC1, ki se je v skladbo zaljubil ter jo neumorno predvajal širom Evrope, ki je do skladbe kmalu začutila enako dozo ljubezni in odobravanja. Ostalo je, dame in gospodje, zgodovina.
Mario je leta 2006 izdal svojo prvo ploščo Handful of Soul, ki je v le nekaj mesecih dosegla štiri platinaste izdaje, sledil je nastop na italijanskem festivalu San Remo, nato pa so se sodelovanja s številnimi znanimi glasbeniki, kot so Amalia Grè, Karima Ammar, Duke Orchestra, Renato Zero, Chaka Khan, Incognito, Al Jarreau, kar vrstili.

Biondi ima pod pasom pet svetovno uspešnih plošč z mednarodnimi zasedbami – I love You More LIVE (2007) z Duke orchestra, If (2010), Yes You LIVE (2010), Due (2011) in Sun (2013) – zadnja je požela kup nagrad, izšla pa je v Evropi, na Japonskem in v ZDA. Posnel je tudi dva božična albuma in nekaj singlov, ki so prav tako doživeli usodo velikih uspešnic. Med njimi je trenutno najodmevnejši Love is a temple.

Vstopnice so na voljo na vseh Petrolovih servisih in drugih Eventimovih prodajnih mestih. —-) http://www.eventim.si/si/vstopnice/mario-biondi-ljubljana-cvetlicarna-1064125/performance.html